1-0 pentru consilierii liberali caransebeșeni în lupta cu primarul Borcean! Viceprimarul Isac face apel la dialog!

modelmic

Victorie pentru consilierii locali liberali din Caransebeș, care au reușit să revoce un proiect de hotărâre inițiat de primarul Felix Borcean, prin care se dorea înființarea a două noi posturi în cadrul administrației locale. Nemulțumit de intervenția liberalilor, edilul i-a „pârât” la Prefectură, însă fără câștig de cauză.

La propunerea Primarului Felix Borcean, Consiliul Local a adoptat Hotărârea 53 din 18.03.2019, atunci când s-a desfăşurat controversata şedinţă în care consilierii PSD au votat un proiect propus peste ordinea de zi de către Primarul Felix Borcean. Proiectul prevedea înfiinţarea unui aşa-zis «Corp de control al Primarului», în realitate înfiinţarea a două posturi. S-a înfiinţat un post de «şef compartiment» – funcţie care nu există în legislaţia românească în vigoare pentru instituţiile publice – şi un post de consilier juridic IA, propunere ce însemna şi costuri salariale suplimentare, dar ce contează când trebuie înfiinţate nişte posturi pentru unele persoane! Au uitat însă ceva domnul Primar şi consilierii care îl susţineau în acel moment, deşi îl criticau dur acum un an, acum doi ani, şi cel mai tare acum trei ani… Au uitat însă să modifice organigrama şi statul de funcţii”, explică situația viceprimarul Marius Isac.

În luna mai însă, în cadrul unei ședințe extraordinare convocată la inițiativa consilierilor liberali, s-a aprobat cu majoritate de voturi o hotărâre prin care proiectul inițiat de Borcean a fost revocat. Spre nemulțumirea primarului, care a decis să facă o sesizare la Prefectură, acuzându-i pe liberali de încălcarea legii.

În mod public, domnul primar a declarat că «postul de şef» este dedicat/promis dlui Minea şi că ceea ce am propus eu şi au votat consilierii PNL este ilegal. Domnul Primar, împreună cu sfătuitorii săi oficiali şi cu cei «din umbră» au sesizat Instituţia Prefectului pe această temă, acuzându-ne că încălcăm legea.

Dar, prin adresa primită recent de la Instituţia Prefectului, se constată cu claritate că AU AVUT DREPTATE CONSILIERII PNL şi Consiliul Local în majoritatea lui, ca şi autoritate deliberativă”, precizează viceprimarul Isac.

sdsdsd

Deși au avut câștig de cauză la Prefectură, Marius Isac se declară nemulțumit de situația tensionată de la Caransebeș, unde în ultima perioadă primează dușmăniile și răzbunările, în locul discuțiilor deschide și constructive, prin care să se aibă în vedere binele cetățenilor.

Personal, nu cred că ar trebui să fie o stare de asediu continuă în Consiliul Local Caransebeş, situaţie generată de domnul primar şi consilierii PSD în ultima vreme. Nu cred că ar trebui să se aştepte cu nerăbdare absenţa unor consilieri locali liberali de la o şedinţă pentru «a se profita» şi a introduce incorect noi proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. Aceasta este o strategie care nu are nicio legătură cu democraţia şi cu administraţia publică.

Nu cred că poate MINORITATEA să ia decizii împotriva MAJORITĂŢII, şi să nu uităm că respectiva minoritate era cea mai critică la adresa primarului Felix Borcean.

Consider că ar trebui discuţii deschise transparente, pentru promovarea acelor proiecte de hotărâre care să ducă la binele comunităţii noastre. Nu să avem ca priorităţi doar «duşmănii» şi «răzbunări»”, mai adaugă viceprimarul Marius Isac.

foto ședință CL: arhivă

 

 

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei