1.000.000 de euro pentru canalizare și stație de epurare la Tirol! Vezi când încep lucrările

modelmic+editorial

 

Autoritățile locale au planuri mari de investiții pe anul 2017. Pe lângă amplul proiect de asfaltare, care a fost demarat deja de anul trecut și care va transforma complet Doclinul în cel mult 4 ani, se are în plan și extinderea rețelei de canalizate în satul Tirol.

Mai exact, primarul Dănuț Oană are deja studiul de fezabilitate gata pentru  introducerea rețelei de apă și canalizare pe raza satului Tirol, dar și pentru realizarea unei stații de epurare.

Pentru realizarea investiției este nevoie de aproximativ un milion de euro, informează autoritățile locale.  Cu toate că planul inițial consta în atragerea de fonduri europene pentru acest proiect, acest lucru nu este posibil, susține edilul-șef. Și asta pentru că Uniunea Europeană acordă astfel de finanțe doar localităților cu peste 2000 de locuitori, categorie la care Tirolul nu se încadrează. Din acest motiv, autoritățile locale se bazează pe fonduri guvernamentale de această dată.

„Este o investiție pe care o vom realiza pe fonduri guvernamentale. Avem studiul de fezabilitate finalizat și urmează să depunem cererea de finanțare pentru investiția de canalizare și stație de epurare în satul Tirol. Sumele de care avem nevoie se ridică la un milion de euro. Am vrut să depunem acest proiect pe fonduri europene dar suntem constrânși de măsura luată de Uniunea Europeană care prevede acordarea de fonduri doar localităților cu peste 2000 de locuitori, iar noi în Tirol nu avem atâția cetățeni, nu avem acest număr nici măcar dacă ne raportăm la întreaga comună.

 În ceea ce privește infrastructura, noi în Tirol avem 2 km de stradă asfaltați și cel mai probabil până la începerea lucrărilor la canalizare vom mai asfalta, dar partea bună este aceea că domeniul public este foarte larg, deci vom putea începe investiția de canalizare fără să afectăm deloc asfaltul”, susține primarul Dănuț Oană.

 

 

Alexandra JURCA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei