1.292 persoane angajate prin intermediul AJOFM Caraş-Severin în primele 5 luni ale anului

aa

Ca urmare a implementării Programului Județean de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul AJOFM Caraş-Severin, în primele 5 luni ale anului 2020 au fost încadrate în muncă 1.292 persoane, a precizat Carla Goagă purtător de cuvânt al agenției cărășene.  Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 mai 2020, 395 au vârsta peste 45 de ani, 342 au vârsta între 35 și 45 de ani, 327 au vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, iar 228 sunt tineri sub 25 de ani ( dintre care 212 tineri NEET).

Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin (786), numărul femeilor fiind de 506. În funcție de rezidență, 759 persoane angajate în perioada de referință provin din mediul urban, iar 533  persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că  cele mai multe persoane au studii liceale şi postliceale (505), gimnaziale (306), profesionale (221), 150 persoane fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Caraş-Severin în primele 5 luni ale anului 2020, 812 (62,84%) fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele AJOFM Caraş-Severin.

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședință beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forţei de muncă, modificată și completată.

În primele 5 luni ale anului 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.948 persoane.

Mai multe informații privind stadiul realizării „Programului de ocupare a forței de muncă” al AJOFM Caraş-Severin sunt disponibile pe www.anofm.ro , la secțiunea dedicată județului Caraş-Severin /Programe, Strategii, Statistici, a mai precizat Carla Goagă.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei