10 milioane de lei pentru Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița

Teatrul Vechi semnare contract finantare

Cel mai vechi edificiu cultural din țară a fost marți gazda semnării contractului de finanțare, în valoare de aproximativ 10 milioane de lei, pentru proiectul „Lucrări de restaurare, conservare, dotare la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” și amenajare peisagistică a parcului adiacent”, finanțare obținută de către Primăria Oravița în cadrul Programului Operațional (Regio – POR) 2014 – 2020.

Contractul de finanțare a fost semnat de directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) Sorin Maxim și primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu. După parafarea acestei finanțări, Primăria Oravița urmează a demara procedurile de scoatere la licitație a proiectului tehnic, iar după adjudecarea lucrărilor de restaurare, proiectul urmează a fi implementat în 44 de luni.

Această finanțare este foarte importantă pentru comunitatea noastră. Totodată, obținerea acestei finanțări vine într-un moment jubiliar pentru cel mai vechi teatru din țară, anul acesta vom sărbători 200 de ani de la înființarea edificiului cultural. Sperăm ca după finalizarea lucrărilor, prin intervențiile ce vor avea loc aici, să dezvoltăm activități culturale ce vor atrage atât membri ai comunității noastre, dar și cât mai mulți turiști. Vreau să-l felicit și pe primarul orașului Anina pentru finanțare obținută și sper ca și pe viitor să dezvoltăm împreună proiecte ce vor extinde perspectiva comunitățile noastre”, a declarat primarul orașului din Valea Carașului, Dumitru Ursu.

Citește și: Victorie pentru primarul Românu! Edilul a semnat primul proiect din Caraș-Severin pe Programul Operațional Regional 2014-2020!

Prezent la parafarea contractului de finanțare, directorul ADR Vest, Sorin Maxim, a subliniat importanța obținerii acestor forme de finanțare europeană mai ales pentru comunitățile mici unde bugetele acestora sunt la limita funcționării administrațiilor publice locale, astfel de proiecte fiind finanțate în proporție de 98%, 85% de către Uniunea Europeană și 13 procente de prin Guvernul României, Primăria Oravița, în cazul de față, având o cofinanțare de doar 2%.

Conform studiului de fezabilitate, la teatrul orăvițean se va interveni pentru rezolvarea problemelor cauzate de apele pluviale, amenajarea parcului din proximitatea edificiului cultural, refacerea sistemului termic, dar și dotarea clădirii cu aparatură necesară îmbunătățirii activităților culturale.

 

John GAVRILESCU

 

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei