100 de metri cubi de lemn fără documente de proveniență, descoperiți la o societate din Caraș-Severin!

modelmic

 

Peste 100 de metri cubi de material lemnos fără documente legale au fost confiscați de polițiștii cărășeni, în urma unui control efectuat la o societate comercială. Lemnul a fost confiscat, iar societatea a fost amendată cu suma de 6.000 de lei.

„La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii de ordine publică împreună cu un specialist silvic al Gărzii Forestiere au efectuat un control la o societate comercială de pe raza localității Sacu, cu privire la legalitatea desfăşurării activităţii legate de materialul lemnos.

În urma inventarierii stocurilor de material lemnos deţinute în depozitul societăţii şi a comparării acestora  cu stocurile deţinute în acte, s-a constatat că societatea deținea în depozit 78 de metri cubi de material lemnos de esență fag, tei, cireș și gorun, fără documente prin care să ateste legalitatea provenienţei.

De asemenea, au fost efectuate verificări și în vecinătatea depozitului, la aproximativ 100 de metri de acesta fiind identificați 23 de metri cubi de material lemnos de esență gorun, care era acoperit cu diferite obiecte din plastic, prelate și crengi. Despre această cantitate de material lemnos administratorul societății a declarat că nu ar avea cunoștință”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Cecilia Dăneț.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat societății respective o sancțiune contravențională în valoare de 6.000 de lei și au dispus confiscarea cantității totale de 101 metri cubi de material lemnos.

Acțiunile pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos vor continua și în perioada următoare.

 

 

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei