11 kg de monede din aur de 24 karate, într-o singură tentativă de introducere ilegală în ţară!

AUR2

Poliţiştii de frontieră timişeni au descoperit, ascunse în autoturismul unor cetăţeni români care veneau din Austria, 800 de monede din aur de 24 de karate. Monedele, în greutate totală de 11,2 kg, au fost predate Trezoreriei Statului, în vederea expertizării detaliate, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Fontieră Timişoara.

Captura a fost făcută în urmă cu trei zile, în 14 aprilie, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, când s-au prezentat pentru a intra în ţară doi bărbaţi, într-un autoturism marca Volkswagen. Cei doi sunt cetăţeni români, cu domiciliul pe raza judeţului Timiş.

AUR1

Poliţiştii de frontieră controlat amănunţit maşina şi bagajele celor şi au găsit ascunse sub capota şi în bordul vehiculului 800 monede de metal de culoare galbenă, inscripţionate Franz Josef, 1915. Potrivit comunicatului primit pe adresa redacţiei reper24.ro, bărbaţii au declarat că monedele aparţin unor rude din Austria care i-au rugat să le transporte în România.

AUR3

Specialiştii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor – Direcţia Metale şi Pietre Preţioase au stabilit, în urma unei expertise preliminare, că piesele sunt confecţionate din aur de 23,6 karate. Cele 800 de monede, în greutate totală de 11,167 kg au fost predate Trezoreriei Statului, pentru o expertizare mai detaliată, urmând ca în funcţie de rezultatul acesteia să încadreze juridic a fapta, se mai precizează în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al inspectoratului Teritorial de Frontieră Timişoara, Mihaela Leş.

Laura PIPERIU

AUR4

VIDEO:

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei