11 milioane de lei, alocați anul acesta pentru drumurile județene din Caraș-Severin!

modelmic

Consilierii județeni cărășeni au aprobat în ultima ședință ordinară programul lucrărilor pe drumurile județene din Caraș-Severin pe anul 2018. În acest sens, la propunerea Direcției de Drumuri a fost alocată suma de 11.226.000 lei, bani proveniți din sume defalcate din TVA și ce urmează să fie folosiți atât pentru decontarea lucrărilor ce urmează să fie realizate anul acesta la nivelul întregii rețele de drumuri județene, pentru menținerea siguranței circulației cât și pentru lucrările de întreținere specifice sezonului rece.

Prin proiectul votat 3.250.000 lei sunt pentru activitatea de iarnă, deci aproape 30% din sumă merge pe activitatea de iarnă. 7.676.000 sunt pentru întreținere pe timp de vară, aici sunt sume destinate reparațiilor pe care Direcția de Drumuri Județene le face la drumurile județene din Caraș-Severin. Suma este defalcată în două: 2.500.000 pentru proiectele aflate în derulare în acest moment, adică licitațiile care s-au făcut în cursul anului trecut și nu au fost finalizate sau reluarea unor proceduri acolo unde societățile care au câștigat licitațiile nu au putut să își onoreze prevederile contractuale și cea mai mare parte din această sumă 5.176.000 sunt pentru întreținerea periodică curentă pe contracte și acorduri cadru pe perioadă multi anuală”, explică președintele forului județean, Silviu Hurduzeu.

De asemenea, a fost prevăzută o sumă de 300.000 de lei pentru siguranța circulației, adică plantare de indicatoare rutiere pe drumurile județene.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Johann Nicolescu

    Cand se va reabilita drumul judetean Prislop-Statiunea Turistica Semenic si toate celelalte drumuri judetene care asigura accesul in zonele turistice din Caras-Severin ? Cand isi va realiza conducerea judetului nostru ca una din caile de dezvoltare a judetului Caras-Severin ?

    Raspunde
  2. Dalea Dean

    Drumul județean DJ 587 (Păltiniș -Rugi ) când o să intre in proiectele voastre ? Acest drum nu a vazut niciodata asfalt ,dar minciuni și promisiuni a primit din belșug de la consiliul județean. Sunt 10 km de drum , e plin de cratere, altfel nu se pot numi gropile de acolo,deseori când este o urgență si cineva are nevoie de ajutor , cei de la ambulanță spun ca nu pot merge mai tare deoarece e drumul foarte rau , o masina normală ajunge in 35-40 De minute.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei