14 septembrie 2020, prima zi de școală; cum începe în Caraș-Severin

 

gfg

Prilej de bucurie pentru cei mici și de mari emoții și îngrijorări pentru părinți, prima zi de școală din acest an, 14 septembrie 2020, vine cu totul altfel decât ceea ce știam. Măști, distanțare fizică, educație on-line, controale sanitare mai atente, profesori timorați de virus, părinți și mai ales bunici care nu știu ce să facă și nimeni nu le poate garanta siguranța copiilor.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat duminică după-amiază, după o ședință cu toți responsabilii din țară, că în 11 județe nu există nicio unitate de învățământ în scenariul roșu: Harghita, Caraș-Severin, Hunedoara, Ialomița, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoșani, Bistrița Năsăud, Covasna și Vaslui. În aceste județe activitățile didactice se vor desfășura în scenariul verde sau în scenariul galben.

aa

La nivel național, situația este următoare: 12.423 unități de învățământ sunt în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben, iar în scenariul roșu se află 263 de unități școlare.

dd

Cu doar două scenarii, verde și galben, școlile cărășene sunt pregătite în mare parte să-și deschidă larg porțile de astăzi. Inspectorul școlar general Carina Pristavu a trimis o scrisoare deschisă tuturor celor implicați în procesul educațional al tineri generații: elevi, dascăli, părinți:

bb

„Dragi elevi, părinți, colegi, școala vă așteaptă! Poate că nu mai este aceeași de care v-ați despărțit în luna martie, poate că zâmbetul doamnei/domnului profesor din fața clasei stă ascuns sub o mască, dar, vă asigur, el există, pentru că cea dintâi calitate a dascălului este dragostea față de elevi. Această dragoste se revarsă asupra modului în care predă și în care își îngrijește clasa. Știu că ne vom răsplăti unii pe alții cu înțelegere, cu respect și cu zâmbetul care va străluci în priviri.

De câteva săptămâni, toți colegii noștri muncesc din greu pentru ca spațiul școlii să fie un loc sigur, în care învățarea să se desfășoare în cele mai bune condiții. De aceea, vă rog să pășiți cu încredere spre școală, luni, 14 septembrie 2020, când clopoțelul va suna repetat, pentru fiecare clasă.

Să aveți un an școlar cu sănătate, cu putere, cu reușite! Să vă deschideți sufletele și mințile! Să găsiți ceea ce vă reprezintă și vă face fericiți! Nu vă temeți de provocări, înfruntați-le! Credeți în voi! Credeți că VA FI BINE!“

cc

În Caraș Severin încep astăzi cursurile peste 36 de mii de elevi și preșcolari în peste 400 de unități de învățământ.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei