15.000 de vaccinuri antigripale, în depozitul DSP Caraș-Severin! Campania de vaccinare gratuită, extinsă pentru toată populația

modelmic

Campania de vaccinare antigripală a fost extinsă pentru toate categoriile de populație, fără a mai exista o prioritizare impusă de grupele de risc. Conform reprezentanților Ministerului Sănătății, este necesară continuarea vaccinărilor antigripale și în această perioadă de pandemie, când prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esenţială.

Ministerul Sănătății a primit din partea mai multor direcții de sănătate publică județene solicitări cu privire la redistribuirea stocurilor de vaccin antigripal existente, pe fondul scăderii interesului populației pentru vaccinarea antigripală. În sezonul epidemic 2020 – 2021, la nivel național au fost vaccinate 1.697.583 de persoane iar stocul de vaccin existent atât în depozitele DSP-urilor cât și cele pentru vaccinarea personalului MAI și MapN este de 1.144.840 de doze.

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin deține în prezent, în depozit, un număr de 15.000 de vaccinuri antigripale.

În aceste condiții, conducerea Ministerului Sănătății a aprobat extinderea vaccinării antigripale pentru toate grupele populaționale, astfel încât să poată fi vaccinate toate persoanele care doresc să se imunizeze, nu numai persoanele incluse în grupele de risc stabilite de OMS.

DSP Caraș-Severin a informat toți medicii de familie despre această oportunitate și va lua toate măsurile pentru extinderea vaccinării antigripale”, precizează Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin.

foto: realitatea.net

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei