16 cetăţeni din Siria, Iran şi Irak, depistaţi ascunşi într-un microbuz pe autostradă

1

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a fost primită informația de la Poliția Autostrăzi, conform căreia pe autostrada A1, la km 506, în județul Timiș, a fost observat, abandonat pe banda de urgență, un microbuz în interiorul căruia exista suspiciunea că ar fi migranți, se precizează într-un comunicat de presă semnat de Agent șef de poliție Leș Mihaela – purtător de cuvânt al instituției timișene.

„Astfel, în cel mai scurt timp, la fața locului s-au deplasat polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timișoara care au depistat, în interiorul vehiculului, șaisprezece cetățeni străini. Având în vedere faptul că aceștia nu își justificau prezența în zonă, au fost conduși la sediul poliției de frontieră pentru cercetări. 

2

Din primele verificări efectuate de către lucrătorii noștri a reieșit faptul că sunt șaisprezece bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 30 ani, cetățeni din Siria, Iran și Irak și nu posedă documente asupra lor. La cercetări, cei în cauză au declarat că au fost preluați de șoferul microbuzului dintr-o localitate de pe raza județului Timiș, urmând a fi transportați în apropierea graniței cu Ungaria. Aceștia au mai precizat că urmau să plătească sume cuprinse între 1.500 – 5.000 de euro, în momentul în care ajungeau în Austria sau Germania. Pe autostradă microbuzul a făcut pană, iar șoferul a abandonat mijlocul de transport, timp în care autovehiculul a fost depistat de către autorități. 

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun“.

 

Dan AGACHE

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

http-reper24-ro