16 migranți, depistați de polițiști pe raza județului Caraș-Severin! Au intrat în țară cu ajutorul unui cetățean sârb!

modelmic

16 migranți au fost depistați de polițiștii de frontieră din Caraș-Severin pe raza localității Comorâște, în microbuzul unui cetățean sârb, oprit la control. Veniți din Siria, Irak și Turcia, cetățenii străini au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În data de 26.02.2019, în jurul orei 12:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Oravița – judeţul Caraş Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de frontieră Moravița, au oprit pe comunicația DN 57, în localitatea de frontieră Comorâște, un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Serbia, condus de un cetățean sârb.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au depistat în interiorul microbuzului 16 persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cu ocazia verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak și Turcia, dintre care treisprezece adulți și trei minori. Adulții au vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, iar minorii între 3 luni și 14 ani. Șoferul autoturismului este cetăţean sârb, se numeşte S. B. şi are 33 de ani”, explică inspector principal de poliţie Nicola Petre-Ionuţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Cetățeanul sârb este cercetat penal pentru trafic de migranți, iar cei 16 pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Autovehiculul cu care au fost transportanți migranții fost indisponibilizat la sediul SPF Oravița, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei