161 de ani de la Mica Unire, marcați mâine la Reșița

modelmic

Mica Unire va fi marcată mâine la Reșița, în cadrul unei manifestări organizate de Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT), Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița și Biblioteca Județeană Paul Iorgovici.

Vor participa la această manifestare culturală elevii clasei a XII-a C ai Colegiului Național Mircea Eliade.

Despre importanța acestei zile vor vorbi personalități în domeniu precum și reprezentanții instituțiilor implicate în organizarea acțiunii ‒ Flavius Bozu, managerul Muzeul Banatului Montan Reșița, profesorul Dan Obersterescu, Clara-Maria Constantin, managerul Bibliotecii Județenă Paul Iorgovici din Reșița, profesorul Ioan Benga, managerul CJCPCT și profesorul Nicolae Magiar.

Manifestarea „24 Ianuarie 1859 ‒ Unirea Principatelor”, este programată joi, cu începere de la ora 13:00, la Colegiul Național Mircea Eliade.

Anul acesta se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza.

 

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei