170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române! Jandarmii cărășeni își sărbătoresc ziua cu misiuni specifice, rugăciuni și avansări în grad!

modelmic

În fiecare an, la 3 aprilie, este sărbătorită Ziua Jandarmeriei Române, marcând, astfel data la care, în 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei (1849-1853), a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a jandarmeriei: “Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, potrivit site-ului oficial al Jandarmeriei Române, www.jandarmeriaromana.ro. Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei şi i s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare.

Astăzi, la împlinirea celor 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin nu se desfășoară activități caracteristice acestei zile, activități cu care ne-am obișnuit deja în ultimii ani de la ziua porților deschise, demonstrații de luptă ale trupelor speciale, exerciţii demonstrative cu câinii din dotare sau exerciţii de intervenţie şi autoapărare.

Dacă până acum am sărbătorit de fiecare dată ziua Armei în mijlocul cetățenilor, am fost în spațiul public împreună cu copiii pentru a le arăta din tainele acestei frumoase meserii și ne-am bucurat să fim alături de cei pe care avem misiunea să-i protejăm, anul acesta, de ziua noastră, vom fi prezenți în spațiul public pentru a desfășura misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii virusului Covid-19”, precizează Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Cu acest prilej, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin au fost înaintați în gradul următor înaintea expirării stagiului minim un ofițer, este vorba de domnul lt.col. Lucian Istrățescu, comandantul Detașamentului 1, avansat în gradul de colonel, și 9 subofițeri.

În cadrul slujbei oficiate la biserica din incinta Inspectoratului, conform prevederilor legale, preotul militar s-a rugat pentru toți cei avansați, dar și pentru întregul popor român pentru a trece cu bine peste această grea încercare”, a mai adăugat Săndulescu.

foto copertă: arhivă

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei