19 cazuri de coronavirus în Caraș-Severin, în ultimele 24 de ore! „Ne aflăm într-un moment critic al evoluției pandemiei”!

corona

Ne aflăm într-un  moment critic al evoluţiei pandemiei, atât la nivel de ţară, cât şi la nivelul judeţului Caraş-Severin”, a atras atenția prefectul județului, Cristian Gâfu, în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, derulată astăzi la Reșița. Ședința a avut loc în aceeași zi în care atât la nivelul județului, cât și la nivel național, au fost anunțate un număr record de cazuri în 24 de ore: 19 în Caraș-Severin și 994 la nivel național.

Din cele 19 cazuri confirmate în Caraș-Severin, 15 persoane sunt internate la Spitalul din Caransebeș, iar 4 la spitalul din Reșița, a precizat pentru Reper 24, directorul DSP Caraș-Severin, Dănilă Miloș, ceea ce ridică bilanțul județean la 164 de cazuri de Covid-19 de la începutul perioadei de pandemie. Neoficial, printre cele 15 cazuri depistate la Caransebeș, s-ar număra o parte din familia preotului confirmat pozitiv zilele trecute.

27 de persoane se află în prezent internate în spitalele din Reșița și Caransebeș (12 Reșița,1 ATI ,14 Caransebeș), patru cărășeni sunt internați în alte județe, iar 15 persoane confirmate au ales să stea în izolare la domiciliu.

În cadrul ședinței de astăzi, s-a discutat și despre prevederile stipulate în noua lege privind izolarea și carantinarea. „Dacă se constată că este risc epidemiologic și o persoană nu vrea să se interneze în spital, medicul, cel curant sau medicul de familie, care are sub îngrijire persoana respectivă, face o solicitare către DSP. DSP, într-o comisie formată din specialiști, trei medici, face un referat de evaluare și constată sau nu riscul epidemiologic. Dacă constată că există un risc, atunci persoana respectivă, în baza unei decizii emisă de DSP, va fi internată pentru un termen de 48 de ore într-o unitate sanitară, unde i se fac un prim set de analize și invetigații medicale”, a atras atenția Dănilă Miloș.

În cadrul ședinței CJSU de astăzi, s-a precizat că deși peste 65% din noile cazuri confirmate pozitiv în judeţul Caraș-Severin în ultima perioadă au contactat virusul în alte judeţe, s-a constatat că şi în Caraş-Severin exista transmitere comunitară, prefectul Gâfu cerând intensificarea controalelor la agenţii economici care desfăşoară activităţi cu public, punând accent mai ales în sfera abatoarelor şi a procesatorilor de carne. Deasemenea, prefectul a semnalat şi pericolul pe care îl reprezintă întrunirile cu caracter religios, ale tuturor cultelor, care se desfăşoară fără respectarea normelor de prevenţie. În încheierea şedinţei, Cristian Gâfu a cerut vigilenţă, precauţie, precum şi o analiză laborioasă şi mereu actualizată, de la toate instituţiile prezente, urmând ca şedinţele extraordinare ale  CJSU să se desfăşoare chiar şi de două ori pe săptămână, dacă situaţia  epidemiologică o va cere.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei