20 de milioane de euro bat la porțile Reșiței. Primăria le așteaptă cu proiectele făcute

a
Mai multe proiecte edilitare sunt pregătite de primăria municipiului de pe Bârzava și așteaptă avizul final al Agenției de Dezvoltare Regională Vest. Printre acestea, cel mai valoros, este cel care vizează faza 3 a introducerii tramvaiului în Reșița. Acesta prevede reabilitarea totală a intrării în municipiu, respectiv Calea Timișoarei și o parte din strada Bârzăviței, două stații intermodale de încărcare la Kaufland, respectiv Muncitoresc și achiziția a 10 autobuze electrice.

„Reabilitarea carosabilului se va face la pachet cu cea a trotuarelor, a zonelor verzi, a stațiilor de autobuz. Mai avem încă nouă proiecte, în pachet, dar acesta este cel mai important, în valoare de 20 de milioane de euro. Mai sunt de lămurit câteva aspecte minore, până la semnarea finanțării“ – a declarat directorul de investiții al primăriei reșițene Adelin Tuță.
De asemenea este finalizat proiectul tehnic al centurii ocolitoare Km 8 – Valea Țerovei. „Este prioritatea noastră nr 1 să găsim finanțare pentru acest proiect. Avem câteva variante și suntem optimiști“, a mai precizat Adelin Tuță.

s
De luna viitoare vor începe și lucrările de reabilitare a centurii vechi a orașului, de la Marbeck până în Dealul Crucii, pe o porțiune de 1,7 Km. „O facem cu oamenii noștri de la secție pentru a ieși mai ieftin. Vom începe din luna martie și vom sparge și înlocui tot betonul care a fost turnat acolo și nu mai poate fi cârpit. Imediat ce vom încheia lucrările, în această vară, vom începe amenajarea zonei de pe strada Rodnei. Este prinsă în buget, are o valoare de 240 de mii de lei și o vom face în acest an“, a ținut să precizeze directorul Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Reșița.

Dan AGACHE

Stiri similare

4 Comentarii

 1. zero

  “20 de milioane de euro bat la porțile Reșiței”

  Nu se văd porţile Reşiţei.
  Nici portarii de la Primărie nu se mai văd. Că i-a concediat tăiţelu’.
  Ca să nu se audă “bataia” celor 20 de milioane de euro, la poarta sa.
  Doar bătaia lui de joc, în abureli de notorietate.

  Raspunde
  1. zero

   Nu e adevărat?
   Dacă ţi-e scârbă, greaţă, mai poţi lua o gură de votcă, cu tăiţelu’.
   Ajută la vot, că …
   Sau de Emetiral, cu apă sfinţită, dragă :)
   Sau … nu mai citi.
   Internetul poate produce disconfort psihic şi dăuneză grav sănătăţii (unora) – asta şi scrie în limba engleză pe unele site-uri.

 2. zero

  P.S. (vezi poza)
  Iaca, la crearea Sistemului de Informare Dinamică (şi al Flotei), bla,bla,bla : 91.694.356,72 (lei) şi ceva becuri (iluminat) pe arterele principale. Dar numai pe cele principale şi de vreo 20 milioane, aşa … (20.395.339,27).
  Flota-m-aş!
  Precizia asta cu 2 zecimale după virgulă, chiar că m-a impresionat. O fi preţul agrafelor de birou pentru “proiecte” sau al unui tăiţel, la bucată?
  Că dacă tichie de mărgăritar îi trebuie … :) :) :)
  Pentru “reabilitarea” şcolilor (“condamnate” de cine?) … doar lăturile (financiare).
  Nici lui Tuţă nu i-a plăcut şcoala normală, dar nici lui tăiţelu’.
  Ei sunt … duali, nu?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei