200 de câini vor fi eutanasiați la Reșița, acuză Toma! Nimic mai fals, susține primarul Popa. „Nu suntem killeri de câini”

caini padoc

Aproximativ 200 de câini de la padocul din Reșița vor fi eutanasiați în următoarele zile, susține prin intermediul unui comunicat de presă, Daniel Toma, co-președintele alianței USR PLUS din Caraș-Severin. Acuzația lui Toma este negată însă de edilul reșițean Ioan Popa, care afirmă că la Reșița câinii fără stăpân nu sunt eutanasiați și că declarațiile lui Toma sunt strict politice.

În campaniile electorale vedem adesea politicieni pozând în mari iubitori de animale, însă faptele de după alegeri le trădează insensibilitatea față de necuvântătoare. Soluția găsită de Primăria Reșița pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân din oraș o reprezintă eutanasierea acestora. Aproximativ 200 de câini de la padocul de pe drumul Lupacului vor fi eutanasiați în următoarele zile. Ne putem gândi că pe lângă lipsa dragostei față de animale, alte motive ar putea fi spațiile insuficiente de cazare în padoc și resursele financiare limitate”, susține Daniel Toma, care îi sugerează primarului Ioan Popa să încerce atragerea de fonduri europene pentru creșterea condițiilor în care sunt ținute animalele abandonate din oraș. În plus, președintele PLUS Caraș-Severin este de părere că ar fi necesară încurajarea sterilizării animalelor în mod real, nu doar pe hârtie și cere o transparentizare a serviciilor de ecarisaj și a situației din adăposturi.

Reper 24 a cerut un punct de vedere al primarului Ioan Popa cu privire la afirmațiile făcute de Daniel Toma, edilul reșițean catalogând totul ca „o prostie” și l-a sfătuit pe președintele PLUS Caraș-Severin să își centreze campania electorală pe alte subiecte.

Eu îi transmit dlui Toma să îi dea Dumnezeu sănătate, cum am transmis pe vremuri și dlui Chisăliță și altora. Eu le transmit întotdeauna când umblă cu măgării din astea să le dea Dumnezeu sănătate și gestionarea padocului o facem noi, să nu își facă probleme de asta. Noi avem 370 de câini în padoc, adunăm câinii din tot județul practic, între ghilimelele de rigoare, pentru că majoritatea celorlalte localități vin și îi lasă prin Reșița și să ne lasă, că ne gestionăm noi treburile foarte bine. Noi lucrăm cu ONG-uri, primim hrană și din afară și gestionăm toată situația cum trebuie.

Conform legii, am putea la 15 zile după ce vine un câine în padoc și nu este revendicat, să îl eutanasiem. Dar nu facem asta și nu am făcut-o. Nu este nimic adevărat. Ce este prostia asta cu etanasierea? Ce suntem noi, killleri de câini? Ce este asta? Să își vadă omul de campanie, să o facă într-un alt registru, că nu este bun acesta. Nu o să câștige, cum nu a câștigat nici la locale, pe negativisme din acestea. Să ne spună ei ce pot face. Și în plus, parcă știam că noi avem un pact de neagresivitate între liberali și USR PLUS, pentru că așa se presupune, că ar urma să guvernăm împreună. Să își mute ținta în altă direcție, că asta este greșită”, a afirmat primarul Ioan Popa.

foto: Facebook (Padoc Resita)

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei