21 de noi cazuri de coronavirus în Caraș-Severin! A fost dublat numărul de paturi de la spitalul din Reșița pentru pacienții COVID!

murgu

Numărul de paturi pentru pacienții cu coronavirus de la staționarul trei al Spitalului Județean de Urgență din Reșița a fost dublat, în contextul în care paturile alocate anterior cazurilor confirmate se apropia rapid de limită. În ceea ce privește medicamentele și echipamentele de protecție necesare, managerul spitalului, Waldemar Murgu, dă asigurări că nu există probleme, stocul existent în acest moment la nivelul SJUR fiind suficient pentru următoarea lună.

De astăzi înainte va funcționa și secția de pneumo pentru pacienții confirmați, adică vom dubla numărul de paturi, iar secția de dermato-venerice de la etajul unu, am transformat-o în secție de suspecți. Presiunea asupra personalului medical va fi imensă, atât asupra personalului medical care deservește aceste secții, cât asupra laboratorului, care prelucrează probe pentru tot județul. Doar în ultima săptămână, de la punerea în funcțiune a aparatului de la SJUR au fost prelucrate în jur de 600 de teste. De dimineața până seara aceste doamne doctor stau și lucrează, nu știu cât vor rezista. Pe de altă parte, este foarte greu, din punct de vedere fizic, pentru un medic să stea ore și ore în șir în acel echipament, dar cu toate acestea vom merge înainte”, a precizat Waldemar Murgu, care a dorit să facă un apel către cărășeni, să respecte toate măsurile în vigoare la acest moment, doar în acest fel fiind posibilă ruperea lanțului de transmitere a virusului.

„Vă pot spune cu certitudine că pacienții cu afecțiuni medii, nu vorbesc de cei grav, au o stare groaznică de rău, au senzația că nu pot respira. Am vorbit cu mai mulți pacienți care, Doamne ajută, s-au vindecat și mi-au spus prin ce au trecut. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu este o glumă, doar la nivelul Spitalului Județean avem peste 100 de pacienți tratați până în acest moment, iar la nivelul județului peste 200.

Toți avem familii, toți avem părinți, copii, rude, haideți să ne protejăm noi pe noi în primul rând, să rupem acest lanț de transmitere și să respectăm regulile care sunt în acest moment în uz”, a transmis Murgu.

Managerul SJUR a adăugat că, din fericire, Spitalul Județean de Urgență din Reșița a fost ferit până în acest moment de izbucnirea unui focar de infecție în rândul personalului, cum s-a întâmplat în atâtea alte județe. „Am avut doar câteva cazuri izolate la nivelul Spitalului și acelea marea majoritate venite din concediu. Acesta este un lucru extraordinar. Am luat niște măsuri suplimentare, am avut un aparat de testare serologică, un aparat care face teste cu o exactitate apropiată PCR-ului și tuturor angajaților veniți din concediu le-am făcut acel test, pentru a elimina riscurile”.

De la începutul pandemiei, în județul Caraș-Severin au fost confirmate 222 de cazuri, doar în ultimele 24 de ore, fiind raportate 21 de noi îmbolnăviri.

Iată raportarea de astăzi a Prefecturii Caraș-Severin:

În data de 28.07.2020 ora 09.00 avem următoarea raportare:

-confirmați -222

-vindecați CARAŞ-SEVERIN- 107 (53 Reşiţa; 54 Caransebeş)

-vindecași TIMIȘ -11

-vindecați Hunedoara-2

-persoane decedate- 11 în CARAȘ-SEVERIN şi 1 TIMIȘ

-persoane internate în CARAȘ-SEVERIN – 64 (22 Reșița, 42 Caransebeș)

-persoane confirmate Timiș Smithfield internate C-S- 6 Reșița

-persoane internate în alte județe –3

-persoane externate la cerere CS-3

-persoane externate la cerere TM-1

– confirmat, aflat în izolare – 18 (8 Reșița,8 Caransebeș, 1 Oțelu Roșu, 1 izolat Austria)

-confirmat, deces alte cauze noncovid – 1 (asistenta Măureni)

TOTAL – 222

– persoane cu recomandare de izolare până în 20.07.2020 – 121

– persoane ieşite cu recomandare de izolare până în 20.07.2020, în ultimele 24 ore –6

– persoane izolate la domiciliu conf. Legii.136/2020- 10

-persoane izolate institutionalizata conf. Legii.136/2020- 32

– persoane carantinate  la domiciliu conf. Legii.136/2020- 166

– persoane testate – 2595

 

Citește și Măsuri preventive drastice pentru Caraș-Severin! Credincioșii tuturor cultelor religioase, sfătuiți să nu mai participe la slujbe și adunări!

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Justitiaru'

    Muuurgu distrugatoru, asa va ramane in analele spitalului. Locul ala o sa-i aminteasca ca a tufut si el ceva pe acolo datorita vesnicei functii de interimar ce i-a fost incredintata de pretenu lui .Sa-ti dea Domnu sa ajungi la pensie si jumate sa o cheltui la propria pomana!

    Raspunde
  2. nelly

    Cum puteti sa va uitati in gura acestui mincinos? Asta stie doar sa minta si recunosc o face ca nimeni altul. Un prapadit mai mare ca acest individ nu exista.ce sa-ti spun. El ,,face si desface” tot la spital.Somitatea Resitei. Si cand te gandesti ca atatia ani am avut directori de doi lei si asta statea ascuns iar acuma a venit sa ne salveze. Sigur,datorita lui nu sunt cadre medicale infectate,decat cateva. Sa ne traiasca.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei