24 de cetăţeni din Irak şi Siria, descoperiți la Forotic într-un microbuz condus de o călăuză din Serbia

 

front

Un alt grup de migranți a fost depistat de polițiștii de frontieră din Caraș-Severin, după ce mai mulți irakieni și sirieni au trecut ilegal granița cu Serbia.

„În data de 01.12.2019, ora 7:20,poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Oraviţa – judeţul Caraş Severinau oprit, în localitatea de frontieră Forotic, un microbuz înmatriculat în România, condus de un cetățean sârb,în vârstă de 51 ani.

În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat că în interior se aflau 24 de persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru care toţi au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei 24 pasageri sunt cetățeni din Irak şi Siria, dintre care 22 de adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani şi doi minori, de trei respectiv 15 ani.

Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de cetăţeanul sârb din apropierea graniţei cu statul vecin,intenţionând să ajungă într-oţară din vestul Europei cu ajutorul şoferului sârb”,  a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Timișoara, Petre Nicola.

În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei 24 de cetăţeni din Irak şi Siria. Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, cetăţeanul sârb, cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi,a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Elena FRANȚ

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei