25 de clădiri de școli din Caraș-Severin nu au reușit să obțină autorizație de securitate la incendiu

autorizatie

Dacă la începutul anului școlar în județul Caraș-Severin erau 31 de clădiri ale unor instituții de învățământ care nu dețineau autorizație de securitate la incendiu, numărul lor s-a redus, acum, la final de an calendaristic, la 25. Pentru cele șase clădiri ale unor școli din județ pompierii au emis doar avize de securitate la incendiu, după ce școlile și-au întocmit documentația specifică necesară.

În momentul în care aceste școli își vor finaliza lucrările conform documentației, se vor depune actele în vederea solicitării autorizației. Avizele sunt însă necesare doar pentru anumite obiective, în două situații: la ridicarea de clădiri noi, respectiv la modificarea celor existente. Avizele se emit înaintea lucrărilor, autorizările se acordă după.

Partea bună este că receptivitatea privind obținerea autorizației de securitate la incendiu este mult mai mare față de anii precedenți și interesul directorilor de școli și al primăriilor pentru a obține aceste autorizații a crescut.

În cazul celorlalte 25 de școli, care nu au nici măcar avize, directorii trebuie să întreprindă demersurile în vederea autorizării, dar în momentul de față se invocă lipsa banilor deoarece trebuie făcute investiții pentru ca unitățile de învățământ să obțină autorizația de securitate la incendiu.

 

Elena FRANȚ

 

 

 

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “Avizele sunt însă necesare doar pentru anumite obiective, în două situații: la ridicarea de clădiri noi, respectiv la modificarea celor existente.”

  Cu alte cuvinte, primăriile, în calitate de respectabili proprietari şi beneficiari, au procedat la modificarea obiectivelor existente (la 25 de şcoli) fără avize de securitate la incendiu şi fără a include în proiectul de finanţare şi obţinerea autorizaţiilor de funcţionare ISU.
  Oricum, sălile de clasă nu sunt prevăzute cu dublă ieşire şi nici cu scară de incendiu.
  Doar birturile autorizate.
  :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei