31 de cetăţeni din Irak și Siria, prinși de poliţişti la Vărădia! Voiau să ajungă în vestul Europei

modelmic+editorial

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, au depistat la frontiera cu Serbia 31 de cetăţeni din Irak și Siria, care intenţionau să intre ilegal în România.

 

Incidentul a avut loc în jurul orei 04.30, poliţiştii de frontieră i-au depistat pe străini în apropierea localităţii de frontieră Vărădia. Cele 31 de persoane nu și-au putut justifica prezenţa în zonă, acestea fiind preluate şi transportate la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak și Siria, dintre care 13 bărbați, 7 femei și 11 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, iar minorii între 1 şi 13 ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

Diana RADU

 

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei