34 de polițiști noi, cu ochii pe județ!

modelmic+editorial

34 de agenți de poliție, încadrați din sursă externă în urma concursului organizat de Inspectoratul General al Poliției Române au depus jurământul săptămâna trecută în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României. Cei 34 de agenți de poliție, însoțiți de rudele și prietenii care au venit să-i susțină în acest demers, au ascultat mesajul Șefului Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu.

„În această zi atât de importantă, încărcată de emoţie şi solemnitate, a depunerii jurământului de credinţă, vă felicit şi vă urez mult succes în continuare. Angajamentul pe care l-aţi făcut astăzi este primul pas spre asumarea răspunderii în numele societăţii pentru a-i apăra valorile materiale şi spirituale.

Poliţiştii sunt cei mai importanţi purtători de imagine ai instituţiei. În funcţie de atitudinea, corectitudinea şi ţinuta dumneavoastră, cetăţenii îşi conturează percepţia faţă de Poliţia Română. Iată de ce vă cer tuturor, ca printr-o pregătire riguroasă şi continuă, să deveniţi vectori ai profesionalizării, astfel încât Poliţia Română să continue să fie o poliţie puternică, respectată, un partener de încredere. Nu va fi uşor, nu va fi lipsit de riscuri, însă dacă v-aţi ales din convingere această profesie, veţi simţi cea mai mare satisfacţie pe care o poate avea un om, aceea de a fi util semenilor săi, de a fi nu doar respectat ci şi iubit de cei în slujba cărora se află. Doar prin profesionalism şi onestitate, prin fermitate, bunăvoinţă şi promptitudine veţi câştiga prestigiul şi aprecierea comunităţii.

Valoarea de exemplu a fiecărui poliţist trebuie dublată cu atitudine morală, recunoscută şi apreciată de semeni, încrederea în Poliţia Română constituind un obiectiv important. În încheiere, permiteţi-mi să vă felicit încă o dată cu ocazia depunerii jurământului de credinţă. Aşa să ne ajute Dumnezeu”, se arată în mesajul transmis de şeful Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu.

Cel mai emoţionant moment a fost cel în care fiecare poliţist a jurat credinţă statului român şi cetăţenilor săi.

„Eu, agent de poliţie…. jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Fiecare dintre cei 34 de agenţi de poliţie a primit apoi documentul cu jurământul depus. După perioada de instruire, poliţiştii vor fi arondaţi câte unui coleg cu experienţă, care îi va iniţia în ceea ce priveşte munca de teren, urmând apoi să-şi ocupe locurile în cadrul Posturilor comunale de Poliție pentru care au optat.

La ceremonie au participat: Petrică Ionuț Sebastian Purec – subprefectul județului, Laura Gabriela Iancu – prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin și conducătorii instituțiilor din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională.

 

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei