3,4 milioane de români riscă să aibă de la 1 iulie facturi mai mari la gaze

aa

Din prima zi a lunii iulie se liberalizează piața gazelor naturale și milioane de familii riscă facturi mai mari pentru că multe firme furnizoare nu îi informează că au dreptul la renegociere, se arată într-o analiză realizată de Asociația Energia Inteligentă (AEI). Analiza AEI, realizată pe baza datelor site-urilor celor 35 de furnizori de gaze care vând către consumatorii casnici din piața reglementată ne arată că deși suntem cu 45 de zile înainte de liberalizare, furnizorii – în marea lor majoritate – nu își informează clienții că au opțiunea de a-și renegocia prețurile și nici nu le propun prețuri noi.

De la 1 iulie 2020, prețul gazelor naturale nu va mai fi stabilit de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, ci se va forma liber, reflectând condițiile din piață. Un beneficiu pe care îl aduce liberalizarea este posibilitatea de a alege oferta care corespunde cel mai bine nevoilor consumatorului.

Clienții E.ON, unul dintre cei mai importanți furnizori de gaze naturale, electricitate și soluții energetice din România, care au la acest moment un contract reglementat, vor primi o ofertă pe parcursul lunilor mai și iunie, odată cu factura – se precizează într-un comunicat al companiei.

„O veste bună este că furnizarea gazelor naturale este garantată și după 1 iulie în baza contractelor existente, în cazul în care clienții nu optează până la finalul lunii iunie pentru una din ofertele din piața liberă. Totodată prețul gazelor naturale care a fost redus încă din luna aprilie, va rămâne stabil și este cel mai mic preț din oferta curentă a companiei pentru clienții casnici din piața liberă. Cei care doresc mai multe informații despre liberalizarea pieței gazelor naturale pot consulta website-ul www.eon-gaz-furnizare.ro sau pot solicita detalii prin e-mail la [email protected] ori telefonic la 0800 800 366 / 0800 800 900 (numere gratuite, apelabile din orice rețea)“, informează reprezentanții E.ON.

Sursă foto: psnews.ro

 

Dan AGACHE

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei