357 de accidente rutiere cu victime au avut loc pe drumurile din Caraș-Severin în anul 2018!

modelmic

357 de accidente rutiere cu victime s-au înregistrat în anul 2018 pe raza județului Caraș-Severin. Conform statisticii prezentate de Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin, cifra este în scădere cu 8,46% față de anul precedent, când au fost înregistrate 390 de accidente. Nerespectarea regimului legal de viteză reprezintă în continuare principala cauză a producerii de evenimente rutiere.

În 2018 nu a scăzut doar numărul accidentelor de circulație, ci și al persoanelor decedate în cadrul acestora. Astfel, 34 de persoane și-au pierdut viața pe drumurile din Caraș-Severin în anul 2018, față de 48 în anul 2017. Numărul răniților grav a scăzut și el de la 149 în 2017 la 125 în 2018, iar cel al răniților ușor de la 417 la 342.

În ceea ce privește cauzele generatoare ale accidentelor, nerespectarea regimului legal de viteză (91 accidente), este urmată de indisciplina pietonală (38 accidente) și nerespectarea distanţei între vehicule (36 accidente).

Anul 2018 s-a lăsat și cu sancțiuni pentru participanții la trafic, reprezentanții IPJ Caraș-Severin aplicând pe parcursul anului trecut nu mai puțin de 35.297 contravenţii, în scădere totuși cu 10,89% față de anul precedent. Marea majoritate  a amenzilor au fost aplicate conducătorilor auto, fiind însă sancționați și alți participanți la trafic: pietoni (1.696), biciclişti (244), căruţaşi (23), motociclişti (19).

De asemenea, au fost reţinute 2.190 de permise de conducere (cele mai multe pentru depășiri neregulamentare, viteză excesivă,  neacordarea priorității de trecere pietonilor) și au fost retrase 517 de certificate de înmatriculare.

Principalele infracțiuni constatate în trafic de polițiștii cărășeni în anul 2018 sunt: conducerea unui autovehicul având o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală și conducerea unui autovehicul neînmatriculat/ neînregistrat sau cu număr fals.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  “autovehicul având o îmbibație alcoolică în sânge”
  Să ne înţelegem :
  Orice autovehicul modern, al cărui motor este răcit cu lichid, are în “sânge” (lichidul de răcire) o îmbibaţie alcoolică (etilen-glicol, un alcool).
  “Conducerea” nu poate avea îmbibaţie alcoolică, eventual persoana fizică a conducătorului.
  Totuşi, pe cine au sancţionat poliţiştii cărăşeni, pentru îmbibaţie alcoolică?

  Raspunde
 2. Gigi Against

  Ar fi interesant de vazut statistica conducatorilor auto vinovati,pe varste,aceeasi a victimelor, vechimea in conducerea auto a soferilor vinovati, statistica autovehiculelor implicate pe marci ,cuantumul pagubelor si rata de recuperare a acestora de la soferii vinovati, inclusiv sumele platite de asiguratori.
  Totodata ar trebui publicata statistica accidentelor rutiere pe ultimii 5 – 10 ani ca sa ne lamurim care este trendul precum si nr. de accidente raportat la numarul de agenti de circulatie operativi prezenti in trafic…
  Abia atunci pot fi trase concluzii…

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei