4.000.000 de lei pentru refacerea fondului forestier distrus de drujbe!

modelmic

Direcția Silvică Caraș-Severin a demarat ieri o amplă acțiune de plantare de arbori la toate ocoalele din județ. Peste un milion de puieți vor fi plantați anul acesta, dar vom putea vorbi despre o pădure abia peste opt sau nouă ani.

 

O suprafață de 312 hectare se va bucura în decursul acestui an de atenție din partea autorităților competente. Se vor planta puieți de molid, brad, gorun, frasin, sau paltin, informează reprezentanții Direcției Silvice Caraș-Severin.

Campania de plantare a început încă de ieri, atunci când s-a sărbătorit Ziua Internațională a Pădurilor. Silvicultorii s-au pus pe treabă la toate ocoalele din județ, sub stricta supraveghere a directorului Daniel Poliță care s-a deplasat personal la Ocolul Silvic Bocșa Montană pentru a verifica acțiunea de plantare.

„Acest eveniment este unul care trebuie să bucure întreaga societate pentru că împreună trebuie să luăm măsuri care să ducă la conștientizarea oamenilor  pentru a dezvolta atracția pentru mediul forestier.

Șantierul este pregătit la Ocolul Silvic Bocșa Montană. Se lucrează în momentul de față la toate ocoalele silvice. Lucrările le facem efectiv cu muncitori zilieri, sub atenta supraveghere a personalului tehnico-ingineresc. Puieții provin din pepiniere proprii, dar am apelat și de ajutorul colegilor de la alte direcții”, a explicat șeful Direcției Silvice Caraș-Severin.

DSC_0109

În total, peste 1.200.000 de puieți vor fi plantați în acest an, acțiune ce va costa peste 4 milioane de lei. Cu toate că inițiativa este una extrem de bună, ritmul plantărilor nu are puterea de a ajunge din urmă ritmul în care se exploatează la nivel de județ.

Puieții plantați în această perioadă vor ajunge la rangul de pădure abia peste opt sau nouă ani și vor atinge maturitatea  abia peste o sută de ani.

 

Alexandra JURCA

 

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Anton

    Deci dupa ce s-a taiat lemnul fara nicio limita, s-au distrue ecosisteme, s-au casapit animale rare, mai trebuie sa asteptam 10 ani pentru ca padurea sa fie cat de cat sesizabila. Dar de taierile masive de lemn din specii protejate, de exporturi de lemn de cires in Italia si cate alte ilegalitati, DIrectia Silvica are ceva de comentat?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei