40.000 de euro pentru cei care pornesc o afacere de la zero! În cadrul proiectului Start Up Banat!

modelmic

Proiectul START UP BANAT, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman 2014-2020, prin intermediul căruia 36 de întreprinderi din Regiunea Vest vor beneficia de finanțări de până la 40.000 de euro, va fi prezentat astăzi la Reșița de către reprezentanții Universității de Vest din Timișoara, în calitate de beneficiar, și cei ai Agenției pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului din Timișoara, în calitate de partener.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă sprijinirea antreprenoriatului și a inițiativelor antreprenoriale din mediul urban al regiunii Vest, pe o perioadă de 3 ani. Valoarea totală a proiectului este de 8.922.024,52 lei, din care 7.425.652,82 lei contribuție UE și 1.248.657,08 lei contribuție națională. Proiectul va fi implementat în Regiunea Vest, respectiv în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

În ceea ce privește rezultatele, proiectul își propune minimum 72 locuri de muncă nou-înființate. De asemenea, 300 de persoane vor beneficia de formare antreprenorială și vor fi finanțate 36 de întreprinderi, cu sume de până la 40.000 de euro.

Proiectul abordează integrat înființarea de noi afaceri, asigurând toate etapele necesare:

–  informarea potențialului antreprenor cu privire la oportunitățile oferite de cariera antreprenorială;

– formare în domeniu și asistență în elaborarea planului de afaceri;

– selecție a celor mai bune 36 de idei de afaceri în cadrul unei competiții deschise publicului larg;

– subvenționarea celor mai bune 36 de planuri de afaceri;

– asistență, consultanță și monitorizare a afacerii în cadrul centrului de sprijin pentru afaceri.

Detalii suplimentare privind grupul țintă, condițiile de eligibilitate și etapele care trebuie parcurse pentru a intra în proiect pot fi găsite aici: https://startupbanat.projects.uvt.ro/

Tot în cadrul întâlnirii de astăzi vom fi prezentate și oportunitățile de finanțare ale Agenției pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului din Timișoara (AIMMAIPET), START UP NATION 2018, PROGRAMUL COMERȚ și PROGRAMUL MICROINDUSTRIALIZARE.

Întâlnirea este programată să se desfășoare în sala de ședințe a Palatului Administrativ, cu începere de la ora 13:00.

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei