46 de milioane, excedent bugetar la Consiliul Județean Caraș-Severin! Vezi pentru ce vor fi folosiți banii!

modelmic

Consiliul Județean Caraș-Severin a înregistrat la finalul anului trecut un excedent bugetar de peste 46 de milioane de lei, mare parte a sumei urmând să fie alocată anul acesta pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare, în special pentru finanțarea lucrărilor la drumurile din județ. Decizia a fost votată în unanimitate de consilierii județeni, reuniți în ședința extraordinară de la finalul săptămânii trecute. 

„Principalele puncte de pe ordinea de zi au fost cele legate de folosirea excedentului bugetar de la nivelul bugetului propriu al CJ și de la bugetele unor instituții din subordinea CJ. Este vorba despre excedentul bugetar de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, în sumă de 937, 91 mii lei, de asemenea este vorba despre excedentul bugetar de la Căminele pentru Persoane Vârstnice Sacu, Reșița, Caransebeș, și de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Aurora Reșița și cel  mai important este vorba despre excedentul bugetar al CJ Caraș-Severin. Din excedentul total de 46.815 mii lei, 36.815 mii lei au fost prevăzuți pentru secțiunea de dezvoltare pentru anul 2017, iar mare parte din bani vor fi folosiți pentru drumurile județene”, a precizat președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.

Conform anexei care însoțește proiectul de hotărâre, printre lucrările ce vor fi efectuate din excedentul bugetar se numără: ranforsarea drumurilor județene din intravilanul localităților Ezeriș, Zorlențu Mare, Ramna, Copăcele, Sacu, Slatina Timiș, Rugi și Cărbunari, refacerea căii de rulare pe 3600 mp pe DJ 608, în comuna Luncavița, refacarea DJ 573 între Ciudanovița și Jitin, refacerea structurii de rezistență a unui pod peste pârâul Vernic, în comuna Ramna, refacerea stratului asfaltic pe DJ 585 în Biniș și pe DJ 572, în Tirol, refacerea a 4 km de drum județean în comuna Fîrliug.

De asemenea, suma de 14.362.000 de lei va fi folosită pentru proiectul privind implementarea unui sistem integrat de management al deșeurilor în Caraș-Severin, iar aproximativ 10 milioane vor merge către rambursarea unui credit încheiat cu CEC Bank.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei