50 de ani de activitate artistică! Ansamblul folcloric „Semenicul“, la jubileu!

modelmic

O parte din greii „Semenicului“, foști dansatori și coregrafi ai ansamblului care au scris istorie sub această titulatură, s-au reunit recent la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin (CJCPCT CS) avut loc o Întâlnire de lucru cu privire la organizarea aniversării a 50 de ani a Ansamblului de Cântece şi Dansuri „Semenicul“.

Managerul CJCPCT CS, prof. Ioan Benga a dorit formarea unui grup de iniţiativă împreună cu dansatorii, coregrafii, instrumentiști și soliști ai ansamblului între care îi amintim pe Ioan Ghiaur, Petru Bagiu, Doina Cristea, Octavian Peptenar, Petrică Viţa şi Titian Puichiţă.

Cu această ocazie, membrii Grupului de Inițiativă Semenicul au luat și primele decizii, legate de marcarea, în această vară, a unei jumătăți de veac de la înființarea „Semenicului“, cel mai cunoscut produs coregrafic – folcloric – tradițional al Banatului de Munte.

S-a stabilit ca evenimentul Ansamblul „Semenicul – 50 de ani de existenţă“ să aibă loc în perioada 13-14 iunie 2019 la Reşiţa iar acesta va cuprinde, în prima zia desfășurării – un Simpozion iar în cea de-a doua zi un Spectacol Folcloric pe generaţii, probabil momentul de vârf al reuniunii de peste decenii.

În vederea bunei desfăşurări a manifestării propuse, foştii membrii ai Ansamblului „Semenicul“ sunt invitaţi să se implice și să apeleze numerele de telefon 0255/226698, CJCPCT Caraș-Severin sau 0744870727 – Titian Puichiţă - şef Serviciu; prof. Doina Cristea ‒ 0745623727 și coregraf Ioan Ghiaur - 0723560771.

 

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei