59,15%, rata de promovare la Bacalaureat, în Caraș-Severin! O singură medie de 10, la Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița

modelmic

 

1.170 de elevi cărășeni au promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, rata de promovare la nivel județean, înainte de contestații, fiind de 59,15%. O singură medie de 10 a fost înregistrată în Caraș-Severin, fiind obținută de un absolvent al Colegiului Național Traian Lalescu din Reșița. Alți 196 de elevi se pot mândri cu medii de peste 9. De menționat că nicio unitate școlară din Caraș-Severin nu a avut rata de promovare de 0%.

În sesiunea iunie-iulie 2020, s-au înscris de 2160 de candidați, au promovat 1170, dintr-un total de 1978 de candidați prezenți.

Precizăm că 182 de candidați au absentat, iar 7 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui”, precizează Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, astăzi, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și miercuri, 1 iulie, în intervalul orar 08:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

foto: digi24.ro

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei