70 de milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița! Contractele au fost semnate!

modelmic

 

Spitalul Județean de Urgență din Reșița ar trebui să treacă printr-o adevărată schimbare la față, având în vedere că nu mai puțin de 70 de milioane de lei vor fi investiți în anii ce urmează în principala unitate spitalicească din Caraș-Severin.  Banii provin din proiecte europene sau transfrontaliere, ultimul astfel de proiect, cel care vizează extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a spitalului, fiind semnat chiar astăzi de vicepremierul Daniel Suciu și de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Este vorba despre proiectul despre care de-a lungul timpului am tot vorbit și au fost ședințe de CJ în care am aprobat indicatorii tehnico-economici. Așa cum spune și numele proiectului, este vorba de o extindere, deoarece de-a lungul timpului, din cauza faptului că numărul de pacienți a crescut, spațiul este destul de mic, dar și o dotare cu aparatură adecvată vremurilor în care trăim. Valoarea acestui proiect este de 6,8 milioane lei, din care contribuția CJ CS este destul de importantă. Este vorba și de contribuția de 2%, dar și de cheltuieli neeligibile, undeva la 830.000 de lei.

Acest proiect se adaugă la celelalte proiecte depuse pe domeniul sănătății. Avem în acest moment semnat și ultimul proiect depus de CJ. Toate proiectele, cele privind eficiența energetică la cele trei staționare și proiectele cu finanțare transfrontalieră, depășesc suma de 70 de milioane de lei, contribuția CJ fiind de peste 16 milioane de lei”, a precizat președintele Silviu Hurduzeu.

Sosit în Caraș-Severin la invitația deputatului Luminița Jivan, vicepremierul Daniel Suciu a profitat de ocazie și a semnat un contract și cu Primăria Reșița, fiind vizată în acest caz reabilitarea Grădiniței cu Program Prelungit Dumbrava Minunată.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei