75 de elevi de la Romul Ladea vor beneficia de un laborator de informatică performant

lab info Romul Ladea

Începând din această toamnă, disciplina Informatică și TIC a devenit obligatorie în învățământul gimnazial, conform Planului Cadru de Învățământ pentru anul școlar 2017 – 2018. Ținând cont de schimbările operate de către ministerul de resort, conducerea Școlii Gimnaziale „Romul Ladea” din Oravița a făcut demersurile necesare pentru ca elevii să poată studia această disciplină în condiții cât mai bune.

Elevii din clasa a V-a de la instituția de învățământ orăvițeană au inaugurat, ieri, laboratorul de informatică amenajat în această vară. Cu birouri și scaune noi, laboratorul i-a primit pe copii și cu 16 calculatoare de ultimă generație. Cele 16 unități, monitoare și accesorii necesare funcționării lor, au fost achiziționate în această vară, costurile a 10 unități au fost suportate de către Primăria Oravița, iar 6 fiind donate de ZF TRW, secția Oravița. Tot din bugetul primăriei, au fost achiziționate o imprimantă și un videoproiector, investiția totală a administrației locale fiind de 30 000 lei.

Urmărind formarea competențelor digitale ale elevilor, ne-am propus să reabilităm și să dotăm laboratorul AeL cu aparatură performantă. În scopul utilizării unor dispozitive și aplicații digitale pentru căutarea și selecția unor resurse informaționale și educaționale digitale relevante pentru învățare, de către elevi și de către cadrele didactice, au răspuns favorabil partenerii noștri, primind un număr de 16 calculatoare, o imprimantă și un videoproiector. Primăria orașului Oravița ne-a sprijinit atât cu aparatură, donând școlii noastre 10 calculatoare, o imprimantă și un videoproiector, cât și cu punerea în funcțiune a rețelei din laborator (valoare totală: 30 000 lei). Firma ZF TRW Oravița ne-a donat 6 calculatoare, complet dotate. Aceste resurse sunt puse în primul rând la dispoziția celor 75 elevi de clasa a V-a, dar a celorlalți beneficiari ai educației. Sperăm, în acest sens, să formăm, să dezvoltăm și să diversificăm competențele elevilor noștri”, a declarat directorul instituției de învățământ, profesor Marțian Flavius Lepa.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157687541575210″]

În condițiile date, cu siguranță, actul de învățământ la Romul Ladea va fi unul la standardele pe care instituția le-a impus de-a lungul existenței, adică unul performant și eficient.

Provocarea noului an școlar … informatica în școli. Începând din acest an școlar, informatica a devenit disciplină obligatorie în planul cadru al claselor a V-a , iar pe parcursul următorilor 4 ani, orice elev de gimnaziu…face info la școală, obligatoriu. Provocarea noastră, a profesorilor de matematică (cei care predăm  și informatica),  a fost predarea orelor fără laborator (laborator pe care școala noastră nu l-a avut), în sala de clasă sau  vizionând  materialele proiectate pe ecran de videoproiector. Prin grija și preocuparea conducerii școlii, cu participarea factorilor implicați în educația copiilor nostri, azi am inaugurat un laborator de informatică, ce servește unui număr de 75 de elevi de clasa a V-a care studiază disciplina Informatică și TIC,  dar în același timp tuturor elevilor și cadrelor didactice din școală implicați în diverse activități educative , concursuri sau pentru parcurgerea unor teme de instruire asistate de calculator. Pe baza achizițiilor pe care elevul le dobândește progresiv la clasă (în era digitală a secolului XXI), generația aceasta de copii va fi mai bine pregătită să gestioneze viitorul, ei sunt cei care vor locui în orașe inteligente, vor crea și folosi mașini, utilaje sau roboți inteligenți.”, este de părerea profesorul de matematică, Camelia Pârvu.

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei