77 de firme din Regiunea Vest primesc finanțare prin POR! Doar 9 sunt din Caraș-Severin!

modelmic

77 de firme private din Regiunea Vest au semnat zilele trecute contracte de finanțare în valoare de peste 26 de milioane de euro cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest în cadrul Programului Operațional Regional, axa prioritară 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”. Dintre cele 77 de firme, doar 9 sunt din județul Caraș-Severin, restul fiind din Timiș (30), Hunedoara (22) și Arad (16).

Avem 77 de contracte pe zona de IMM, în valoare de peste 26 de milioane de euro. Vorbim de toată regiunea Vest, sunt evident și proiecte din județul Caraș-Severin. Practic este cel mai mare calup de proiecte pe care l-am finanțat vreodată, este o injecție mare de capital. Practic, la zona de micro-întreprinderi gradul de contractare este deja la 100% din valoarea alocată. Sperăm să mai avem realocări”, a precizat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Firmele care vor primi finanțare activează în sectoarele construcții, industria prelucrătoare (materiale textile, fabricare îmbrăcăminte, fabricare furnire, panouri din lemn, hârtie, carton ondulat, ambalaje din hârtie și carton, fabricare produse din mase plastice și produse din minerale nemetalice,construcții metalice, fabricare echipamente de comunicații, instrumente și dispozitive pentru măsură, verificare și control, fabricare mobilă, precum și fabricare dispozitive, aparate și instrumente medicale stomatologice), domeniul recuperării materialelor reciclabile sortate, întreținerea și repararea autovehiculelor, dar și în domeniul hotelier, editare cărți, prelucrare date, arhitectură, inginerie și consultanță tehnică, sănătate umană, arhivă, centre de fitness, activități recreative și distractive.

Prin implementarea acestor proiecte vor fi construite și modernizate spații de producție/servicii și se vor achiziționa echipamente, inclusiv programe informatice, care vor contribui la creșterea competitivității economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii și vor genera 260 de locuri noi de muncă.

Cele nouă firme din Caraș-Severin care vor primi finanțare sunt: Max Junior Project, Grazzi Consulting, Best Favorit Design, Dai Excelent Clean, Ghimby Boxweb, Kalard 2001, Rocad Com, Orcons 108 Otelu Roşu și And Silva Impex. În total, valoarea celor 9 proiecte semnate de firmele din Caraș-Severin se ridică la peste 2 milioane de lei.

La nivelul regiunii Vest, în cadrul POR 2014-2020,au fost contractate până în prezent 238 proiecte, în valoarea totală de 222,62 milioane euro, valoarea nerambursabilă fiind de 182,42 milioane euro.

IMG_5664 (1)

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei