8 sirieni, dornici să „bea o cafea“ în …Timișoara

pf

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un microbuz condus de un cetăţean suedez, opt cetăţeni străini. Şoferul mijlocului de transport este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş dispunând măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Evenimentul a avut loc ieri, când  poliţiştii de frontieră au depistat, pe raza localităţii de frontieră Cruceni, un microbuz înmatriculat în Ungaria, condus de un cetăţean suedez. În urma controlului efectuat asupra microbuzului au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, opt cetăţeni străini, toţi bărbaţi. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan şi din Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Șoferul microbuzului, un bărbat în vârstă de 52 de ani a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei opt cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru conducătorul auto, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de șofer, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, se precizează în comunicatul instituției.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “8 sirieni, dornici să …”
  “În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan şi din Siria…”

  Miliţienii ăştia au noţiuni de minimă geografie?
  Din Afganistan şi până în Siria ar trebui să traversezi prin Iran şi Irak.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei