80 de oameni se luptă cu flăcările, în pădurile din Cornereva și Rusca Teregova

foc

Aproximativ 80 de persoane intervin pentru stingerea flăcărilor izbucnite la fondul forestier (pășuni alpine și litieră) de pe raza localităților Rusca Teregova și Cornereva.

Vineri, I.S.U. Caraș-Severin a fost anunțat prin apel 112 despre un incendiu de fond forestier care se manifesta la litiera pădurii din zona Cornereva. La fața locului s-a deplasat de urgență o autospecială de primă intervenție cu 3 servanți, care au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului. Pompierii militari, împreună cu echipele de pădurari de la Ocolul Silvic Mehadia au reușit lichidarea incendiului în jurul orelor 19:00, suprafața afectată estimată atunci de pompieri fiind de 30 ha.

f

Sâmbătă au apărut însă noi focare de incendiu la vegetația uscata, pompierii militari de la Detașamentul de pompieri Caransebeș acționând împreună cu personalul ocolului silvic, pentru stingerea incendiului. A fost afectată o suprafață de aproximativ 10 ha. Datorită terenului dificil, în ciuda eforturilor susținute, nu s-a reușit stingerea incendiului, forțele retrăgându-se la lăsarea serii, operațiunile de stingere a incendiului fiind continuate în următoarea zi.

Ieri, s-au reluat operațiunile, cu 10 pompieri militari, 10 pădurari de la Ocolul Silvic Băile Herculane, 5 rangeri de la Parcul Național Domogled – Valea Cernei. Suprafața afectata – 7 ha teren vegetație uscata, 1 ha plantație pin. La orele 18:00, forțele care au acționat s-au retras, din nou, urmând ca operațiunea de stingere a incendiului să continue astăzi.

f1

Astăzi, intervențiile se desfășoară în zona Cornereva, mai precis zona Dobraia, inclusiv muntele Arjana, după cum precizează ISU Caraș-Severin, unde acționează la sol 40 de persoane (pompieri militari, personal silvic și rangeri) pe suprafețe administrate de Ocolul Silvic Mehadia, Ocolul Silvic Băile Herculane, Parcul Național Domogled-Valea Cernei și Primăria Cornereva.

Un alt incendiu a fost semnalat în zona Rusca Teregova unde s-au deplasat alte aproximativ 40 de persoane (pompieri militari și personal silvic) pentru a se lupta cu focul izbucnit în pădure.

f2

Pentru eficientizarea misiunilor de stingere, la nivelul inspectoratului nostru s-au întreprins demersurile necesare în vederea suplimentării cu forțe și mijloace de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele limitrofe, precum și cu resurse aeriene”, a precizat sublocotenent Horațiu Adrian Manofu, ofițer în cadrul Compartimentului Informare și Relații Publice – ISU Caraș-Severin.

 

 Elena FRANȚ

Stiri similare

3 Comentarii

  1. dan

    unde sunt elicoptere lui Arafat, ca la exerciutiul de la Otelul Rosu erau 4 elicoptere specializate pt. aceste situatii. Sau alea erau doar de prezentare sa dam bine la tv si presa.Sting aia incendiul cu lopata ca in secolul trecut

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei