800.000 de lei pentru promenada din Reșița! Doar balustrada va costa 400.000 de lei!

modelmic

Consilierii locali reșițeni au votat în ședința din luna aceasta alocare a peste 800.000 de lei pentru realizarea unor lucrări la promenada de pe malul râului Bârzava, la secțiunea cuprinsă între CET și OMV. Cea mai mare parte a sumei va fi folosită pentru montarea unei balustrade de protecția și pentru lucrările la iluminatul stradal din zonă. Deși proiectul de realizare a promenadei este finanțat din fonduri europene, sumele pentru aceste lucrări vor fi alocate de la bugetul local, acestea nefiind cuprinse în proiectul inițial.

Primarul Ioan Popa a explicat că la momentul în care s-a realizat proiectul pentru promenadă s-a încercat reducerea cât mai mult a costurilor, având în vedere că aceasta era realizată cu bani de la bugetul local. Ulterior, s-a reușit includerea investiției pe fonduri europene, pe așa numitele proiecte retrospective, singurul incovenient fiind însă faptul că proiectul inițial nu includea și cheltuielile legate de balustradă și iluminat. Drept urmare, acestea trebuie plătite acum de la bugetul local.

Balustrada, ce se va întinde pe o lungime de un kilometru și aproximativ 300 de metri va costa puțin pentru 400.000 de lei, sumă considerată de primarul Ioan Popa ca fiind una chiar avantajoasă, în preț fiind inclusă și manopera:

Am solicitat oferte din mai multe părți, din Cehia, din Germania, chiar și din România, de balustradă, dar cu elemente care să fie metal, oțel, vopsit, în câmp electrostatic, tratat, sablat și primele oferte pe care le-am primit au fost între 150-180 de euro metru liniar. Ne-am dus și am încercat să copiem dacă vreți, un model pe care l-am văzut afară, dar care era foarte scump și am reușit să îl obținem la un preț de sub 60 de euro, 50 și ceva de euro pe metrul liniar, în țară. Balustradă sub banii ăștia nu mai găsim, never ever”, a afirmat edilul.

Restul sumei va fi folosită pentru realizarea iluminatului pietonal și pentru montarea unui parapet peste zidul de sprijin.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

4 Comentarii

 1. zoli

  daca vreti sa dainuie in timp puneti parapeti ca la drumurile nationale chiar si dublu inaltate nu chestii nichelate pe care se vede praful sau stilpi din aluminiu turnat care se rup f usor

  Raspunde
 2. zero

  „Am solicitat oferte … chiar și din România”

  Wow! L-au abandonat agenturili … ?
  „Ne-am dus …”, a afirmat edilul.

  Raspunde
 3. Gigi Against

  Toate bune si frumoase dar atata timp cat nu am asfalt in fata casei, apa curenta, canalizare si gaz metan nu inseamna ca in Resita se traieste mai bine. Cine nu crede sa viziteze cartierul Secul – Cuptoare…

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei