90 de milioane de lei pentru Caraș-Severin! 9 localități vor beneficia de finanțări prin FDI

modelmic

Nouă localități din Caraș-Severin vor beneficia de investiții în infrastructură, finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Este vorba de localitățile Văliug, Gârnic, Oravița, Oțelu Roșu, Rusca Montană, Sasca Montană, Turnu Ruieni, Glimboca și Iablanița, valoarea proiectelor ridicându-se la peste 90 de milioane de lei.

A fost făcută publică lista cu cea de-a doua transă de proiecte aprobate pentru finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. În total au fost aprobate 469 de proiecte, dintre care 9 sunt din județul Caraș-Severin.

Este vorba de lucrări de reabilitare a drumului Grindești (comuna Văliug) – 6.454.349 de lei, modernizare unei grădinițe în Padina Matei (comuna Gârnic) – 667.750, extinderea rețelei de alimentare cu apă și a canalizării în Padina Matei – 6.996.462, reabilitare străzi in Oravița – 17.704.484 de lei, lucrări de întreținere străzi în Oțelu Roșu – 7.688.659, modernizarea rețelei stradale din comuna Rusca Montană – 6.090.270, extindere rețea de canalizare în localitățile Sasca Montană și Sasca Română – 26.964.288, modernizarea iluminatului public în Turnu Ruieni – 534.053, modernizarea sistemului de iluminat public în Glimboca – 343.218.

Guvernul Dăncilă a aprobat o nouă listă de proiecte extrem de importante pentru țară, iar Caraș-Severin beneficiază, până acum, de 9 proiecte aprobate. De la proiecte privind modernizarea sistemului de iluminat public, până la modernizarea unei grădinițe, Guvernul s-a asigurat că sunt aprobate cât mai multe proiecte și cât mai diversificate, pentru a putea asigura dezvoltarea tuturor comunităților”, anunță deputatul Luminița Jivan.

În prima tranșă au fost aprobate 116 proiecte, dintre care unul singur este din județul Caraș-Severin. Este vorba de modernizarea de drumuri vicinale în comuna Iablanița, un proiect în valoare de 19.576.388 de lei.

Fondul de Dezvoltare și Investiții a fost lansat de guvern și Comisia Națională de Strategie şi Prognoză în această primăvară. Finanțarea proiectelor de dezvoltare se asigură sub formă de granturi, acordate din Fond, iar sursa de finanțare a Fondului o reprezintă împrumuturile în lei, acordate din disponibilitățile contului curent general al Trezoreriei Statului. De precizat că autoritățile locale trebuie să aibă capacitatea financiară să demareze proiectul, CNSP urmând să deconteze, potrivit contractului-cadru de finanțare, plățile efective realizate de beneficiar.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei