A sustras 80.000 de lei de la un bătrân din Cuptoare, dar a fost prins de polițiști!

modelmic

Metodele de înșelăciune prin care cetățeni certați cu legea sustrag bani de la oameni de bună credință sunt diverse, iar cel mai adesea, așa cum s-a confirmat și în cazul de la Caransebeș, bătrânii sunt principalele victime vizate.

Doi bărbaţi au fost identificaţi de polițiștii din Băile Herculane, după ce au înșelat un bătrân cu aproape 80.000 de mii de lei. Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, iar un alt bărbat, de  63 de ani, se sustrage urmăririi penale, fapt pentru care a fost propusă emiterea unui mandat de arestare în lipsă.

În urmă cu două zile, Poliţia stațiunii Băile Herculane a fost sesizată de un bătrân de 81 de ani din comuna Cornea despre faptul că o persoană necunoscută i-a sustras o sumă foarte mare de bani.

Din cercetări a rezultat faptul că în data de 25.01.2018, între orele 11.00 – 12.00, la domiciliul victimei s-a prezentat un bărbat care, prin metoda împrietenirii cu acesta, l-a convins că în noaptea respectivă se vor schimba banii dar îl poate ajuta, întrucât are relații la o bancă.

Persoana vătămată l-a invitat în locuință și i-a arătat toți banii. Autorul a verificat bancnotele, a pus deoparte câteva dintre ele, care nu ar fi trebuit schimbate, apoi profitând de neatenția victimei a părăsit imobilul cu suma de 77.510 lei, 250 euro și 100 de dolari.

Urmare a cercetărilor efectuate, în data de 26.01.2018, polițiștii au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară în municipiul Hunedoara, unde a fost identificat un tânăr de 25 de ani, din localitate, cel care ar fi fost șoferul autorului faptei, cetățean care a fost reținut pentru 24 de ore fiind condus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. Reper 24 a reușit să îl surprindă încătușat în imagine pe complicele autorului faptei, la ieșirea din sediul Poliției Caransebeș (foto).

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, faptă prevăzută și pedepsită de art. 244 alin. 1 şi 2 Cod Penal, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş.

În continuare, polițiștii sunt pe urmele celui de-al doilea făptaș hunedorean!

Fapta ar fi fost comisă de un bărbat, în vârstă de 63 de ani, cu domiciliul tot în municipiul Hunedoara, care este suspect şi într-un dosar cu acelaşi mod de operare din data de 04.01.2018. Atunci un bătrân de bătrân de 79 de ani, din Caransebeş, a rămas fără  economiile de-o viaţă. Bărbatul de 63 de ani, pentru care a fost propusă emiterea mandatului de arestare în lipsă, s-a împrietenit cu bătrânul din Caransebeş, l-a convins că urmează să se schimbe banii, că îl poate ajuta, întrucât a fost director la o bancă şi a furat 13.800 lei şi 10 galbeni mici. Bărbatul de 63 de ani, din Hunedoara este căutat de poliţişti, urmând să fie aplicate toate măsurile legale, după cum ne transmite comisar-șef Dinu Nicorici, de la Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin.

Citește și: Cine îl recunoaște în imaginile video pe escrocul din Caransebeș, să sune la 112!

Sergiu TABAN

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Pingback: Atenţie! Metoda nouă prin care doi tineri au păcălit un bătrân: i-au luat 80.000 de lei | Stiritv Cele mai noi Stiritv de astazi Ultimele stiri

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei