Acțiune de amploare a polițiștilor cărășeni! Peste 450 de șoferi care nu purtau centura de siguranță, sancționați!

modelmic

Polițiștii rutieri din Caraș-Severin au sancționat 488 de persoane care nu purtau centura de siguranță și care foloseau necorespunzător telefonul mobil, în urma unei acțiuni de prevenire desfășurată la nivel național de Direcția Rutieră. 

Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a organizat la nivel național, o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă obligația de a purta centura de siguranță, căștile de protecție sau care nu respectă regulile privind transportul copiilor în autoturisme.

Astfel, în perioada 13-19 martie, în județul nostru au participat la activități, zilnic, 37 de polițiști, care au aplicat 466 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto sau pasagerilor care nu au respectat obligația de a purta centura de siguranță în timpul circulației pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au constatat și 22 de abateri privind utilizarea telefoanelor mobile fără dispozitive hands free”, explică purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Cecilia Dăneț.

Poliţiştii rutieri reamintesc șoferilor că trebuie să poarte permanent centura de siguranţă, indiferent de drumul pe care se deplasează şi că au datoria de a se asigura că toţi pasagerii autovehiculului poartă, de asemenea, centura. Utilizarea centurii de siguranţă este o modalitate eficientă de a reduce consecinţele unei coliziuni.

Conform Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, singurele categorii de persoane care pot circula fără centura de siguranţă sunt: femeile în stare vizibilă de graviditate, şoferii care execută servicii de transport public de persoane în regim de taxi când transportă pasageri, instructorii auto şi examinatorii în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei