Acțiune de salvare contra-cronometru în Munții Domogled

a

Doi tineri, epuizați fizic și psihic, au solicitat ajutorul salvamontiștilor pentru a scăpa din infernul alb în care s-au aventurat fără a fi echipați corespunzător. Bruno Adamcsek, unul dintre veteranii Serviciului Salvamont Caraș-Severin a pornit alături de un alt coleg în căutarea lor:

Cei doi tineri sunt undeva în zona  Domogledul Mic, dinspre Crucea Albă spre Domogled. Unul dintre ei este epuizat fizic și psihic din spusele colegului care a solicitat ajutorul nostru. După urmele pe care le-am găsit în zăpadă, se pare că nici acesta nu este într-o formă prea bună. Din păcate ambii tineri sunt uzi și nu au la ei nici măcar o brichetă cu care să-și aprindă un foc, pentru că în zonă sunt crengi de pin pe care ar putea să le ardă să se încălzească. Am solicitat intervenția unui elicopter. Acesta urmează să ajungă din județul Dolj, dar problema este că nu are unde să aterizeze. Sper să ne ajute bunul Dumnezeu sa-l putem căra până într-un loc unde poate ateriza elicopterul“.

Un lucru e cert: fără echipament adecvat, fără o brichetă, întrunesc condițiile ideale unei tragedii. Din păcate așa se întâmplă când ai mult curaj și puțină minte. Vom reveni cu amănunte în cazul acțiunii de salvare a celor doi tineri la care participă Salvamont Caraș-Severin.

………………………………………..

Acțiunea de salvare a celor doi tineri s-a încheiat cu bine (ora 14 și 15 minute) după cum a precizat salvamontistul Bruno Adamcsek. Unul dintre tineri, un străin venit cu trenul la Băile Herculane tocmai pentru a urca pe Domogled, a fost transportat cu elicopterul la Craiova pentru a primi îngrijiri medicale. „A trebuit să-l cărăm o bună bucată de drum pentru că în acel loc nu a putut ateriza elicopterul“ – a declarat pentru Reper24 salvamontistul cărășean. Celălalt este coborât cu succes în Băile Herculane unde va primi și el îngrijiri medicale.

Imagini din timpul operațiunii de salvare

a

 

a aa

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei