Acum 30 de ani, reșițeanul Feri Vaștag cucerea prima medalie de aur a boxului mondial pentru România!

modelmic

 

Pentru iubitorii boxului și nu doar pentru ei, merită să facem un scurt remember în timp la toamna anului 1989, atunci când reșițeanul Francisc Vaștag, Feri pentru prieteni, reușea să cucerească pentru România primul titlu de campion mondial la box. Se întâmpla în septembrie 1989, la Moscova. De atunci, Feri a mai cucerit două medalii de aur la Mondiale și alte două la Europene.

Deși parcă a fost ieri, au trecut 30 de ani de la acest moment cu adevărat remarcabil al sportului românesc, primul aur mondial din boxul amator românesc! Iar Feri Vaștag a rămas același om modest, carismatic și deschis dialogului.

Reșița, Caraș-Severinul și România ar trebui cu toate să-i fie pe deplin recunoscătoare acestui pugilist. Ne mândrim cu această performanță a sportului românesc iar numele Francisc Vaștag merită să fie scris cu litere de aur în istoria reușitelor românești! Îți mulțumim, dragul nostru Feri!

 

Diana RADU 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei