Adio, nea NICU ZABERCA!

modelmic

Nu-mi place să scriu gânduri postume… e deprimant iar atunci când o fac pare că totul în jur capătă un aer solemn, cernit și trist. La fel resimt și-acum, când cu greu scriu despre cel care a pornit în trombă spre stele. Nea NICU ZABERCA a murit! O veste care mi-a zădărnicit pentru câteva clipe existența, m-a cutremurat și m-a făcut să lăcrimez instant.

Am crescut cu acele curse și coaste la care lua startul pilotul NICU ZABERCA, în anii 80, atunci când bucuriile noastre erau mai rare iar acele momente ale curselor de circuit din oraș și ale coastelor de pe Doman vor rămâne veșnic întipărite în memoria mea. Alături de Werner Hirschvogel, Nicu Zaberca este și va rămâne unul din piloții eroi ai copilăriei mele. Dedicat trup și suflet sportului cu motor, nea Nicu a trăit până la capăt pentru această pasiune, pentru vibrația sutelor de cai putere. Probabil cea mai mare bucurie, după aceea de a se fi aflat la volanul unei mașini de curse, pregătite cu propriile mâini și a-și demonstra cu vîrf și îndesat talentul, a fost faptul că fiul său, Ovidiu, i-a călcat pe urme. Și nu doar că i-a moștenit talentul fantastic, ba chiar i l-a depășit, Ovidiu Zaberca reușind în sezonul 2013 să fie Numărul 1 al Campionatului Național de Viteză în Coastă din România la Grupa H.

Între cei doi, nu a fost doar o relație tată-fiu, pentru că Nicu și Ovidiu au funcționat în tandemul de pilot – mecanic, de prieteni, de antrenor și sportiv, de împărțit cabina camioanelor și a microbuzelor mai degrabă ca doi frați, de satisfacție comună pentru reușitele tatălui și mai tîrziu ale fiului. Pentru Ovidiu cuvintele sunt sărace acum. L-a pierdut pe cel care l-a iubit necondiționat și care i-a înțeles pasiunea ca nimeni altul.

Trupul neînsuflețit al celui care a fost un mare sportiv al Reșiței și un om de o calitate rară va fi înmormîntat în Valea Almăjului, în localitatea natală Prilipeț, miercuri (mâine) la ora 14:00.

Îți mulțumesc pentru prietenia ta, nea Nicu, pentru modelul de om deosebit pe care l-am avut în fața mea, pentru modestia și bunul tău simț, pentru altruismul tău curat, pentru că modul în care ni te-ai dăruit și n-ai cerut nimic mai mult decât prietenie.  Ne vei lipsi atât de mult…

Dumnezeu să-l odihnească!

Ovi si Nicu

Sergiu TABAN

Foto De Bona Virgil

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Robert Balan

    Dumnezeu sa odihneasca acest om de sport, modest, profesinist si dedicat in totalitate intreaga viata motosportului! Condoleante familiei!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei