Administrația Lechici lovește din nou! Încă 1 milion de euro investiți la Răcășdia

Lechici Mirco Racasdia

Comuna Răcășdia este, de departe, una dintre cele mai frumoase comune din Valea Carașului. Localitatea cărășeană beneficiază de stație de epurare, alimentare cu apă, canalizare, drumuri agricole reabilitate, centru de informare turistică, toate realizate cu fonduri europene!

Răcășdia este comuna campioană la atragerea de fonduri europene din Valea Carașului. Am putea spune că și din Caraș-Severin, însă nu avem o statistică oficială în acest sens. Peste patru milioane de euro au intrat în conturile primăriei pentru lucrările de investiție din ultimii ani. 2,5 milioane de euro pentru alimentarea cu apă si canalizare, 1 milion de euro pentru reabilitarea drumurilor agricole, 200 de mii de euro pentru Centrul de Informare Turistică și 500 de mii de euro pentru racordarea populației la sistemul de alimentare cu apă. „Vinovați” de aceste investiții sunt funcționarii instituției, în frunte cu cel care a fost ales să conducă comunitatea „răcășceană”, primarul Mirco Lechici.

Și  lucrurile nu se opresc aici. Primăria Răcășdia a mai câștigat o finanțare de 1 milion de euro săptămâna trecută. Este vorba de proiectul „Modernizare infrastructură rutieră locală”, prin care aproximativ 6 km de străzi din comună vor fi asfaltate. De asemenea, tot în cadrul proiectului, se vor construi șanțuri și rigole laterale, podețe tubulare, precum și podețe de acces la gospodăriile adiacente.

Rețeta pentru succesul administrațiilor Lechici este una cât se poate se simplă: rigoare, seriozitate, funcționari responsabili și depunerea cererilor de finanțare la fiecare apel de proiecte.

Trebuie să remarcăm faptul că primarul Lechici nu și-a schimbat partidul în toți acești ani (5 la număr), nu se ceartă pe rețelele sociale nici cu adversarii politici, nici cu consătenii, nici măcar nu are un cont de facebook, nu declară războaie nimănui, iar dacă mergi la Primăria Răcășdia la ora 15.30, toți funcționarii sunt la serviciu. Mai mult, mașina primăriei poate fi văzută parcată în față instituției după orele de program și în weekend. O fi bine, o fi rău…

 

John GAVRILESCU

 

Stiri similare

9 Comentarii

 1. Gogu

  Oho, propaganda si-a primit portia de ciorba si a scos un articol total. Ba, canalizarea aia nu funcționează, altceva nimic. Asa ar trebui sa sune articolul marelui jurnalist dar o fi mancat ceva resturi de mici de la targ si asa se rasplateste mana care il hraneste.

  Raspunde
  1. John Gavrilescu

   Doare? Dacă citeai cu toți dinții articolul, observai că pentru punerea în funcțiune a canalizării există un proiect în derulare. Cât despre mici, chiar am mâncat ieri mici la târg, dar pe banii mei, alții or fi fost la protocoale. Să nu confundăm eticheta, borcanul și marfa, zic…

 2. bitchslayer

  De asa primari are nevoie Romania. Lui nu i-a fost frica sa semneze actele pentru fondurile europene, cum spun mai marii de la Bucuresti?

  Raspunde
 3. Ionica

  Va rog eu, incepeti demersurile pentru desfiintarea comunei Ciuchici si alipirea la Racasdia… Se traieste ca in evul mediu in satele arondate Ciuchiciului, iar scuza e ca se nu intruneste nr de locuitori pentru a implementa fonduri europene… desfiintati atunci comuna! De ce la Racasdia se poate!?!

  Raspunde
 4. Georgiana

  Primăria Ciuchici nu va ajunge la nivelul Racajdiei nici în 50 de ani…suntem conduși de oameni incapabil sa facă ceva pentru comună dar foarte capabili pentru ei…și sa nu mai vorbim de funcționarii primăriei și orarul ei…:))))

  Raspunde
 5. Mircea Vraniut

  Spuneți Localitatea Racajdia pentru ca in singurul sat aparținător comunei Vraniut se trăiește ca in eviul mediu (drumul de acces impracticabil iar pe primărie nu o interesează ca aparține Consiliului Județean,alimentare cu apa si canalizare doar pentru Râcăjdia pentru Vraniut nu,asfaltare străzi doar pentru Râcăjdia pentru Vraniut nu renovare Cămin Cultural doar pentru Râcăjdia pentru Vraniut nu) și astea sunt doar câteva din realizările Primăriei Râcăjdia pentru Localitatea Râcăjdia.Pentru Comuna Râcăjdia a mărit doar impozitele si asta începând de anul trecut după alegerile locale iar eu care am plătit înainte de alegeri anul acesta m-am trezit ca am restanțe și inclusiv penalități. Corect nu!!!

  Raspunde
 6. Braia Pavel

  Aloooo domnu primar la vraniut nimic???acolo nu sunteti primar???rusine.drumu pana la vraniut este un dezastru total si dvs faceti asfalt doar in racajdia???bravo mare ,,mare om”

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei