Administraţia locală caransebeşeană micşorează tariful la gunoi

modelmic

În cadrul unei recente întâlniri cu presa, primarul Caransebeşului, Felix Borcean a făcut o serie de precizări pe marginea problemei gunoiului menajer, o temă care, cel puţin în ultima perioadă, a iscat nenumărate discuţii între consilierii locali liberali şi cei social-democraţi.

Astfel – a spus edilul –, în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu directorul SC Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu, acesta a făcut o serie de calcule pentru a se vedea dacă este posibil ca societatea care se ocupă de colectarea gunoiului să se descurce şi în cazul în care aceste tarife s-ar reduce la nivelul contractului semnat de firma care va gestiona deşeurile pentru zona Caransebeş – Reşiţa.

„Am dorit mult o uniformizare a tarifelor, atât la consumatorii de la blocuri, care acum plătesc acest serviciu cu 12 lei pe lună, cât şi la cei de la case, care achită 15 lei. L-am rugat pe Ovidiu Chimigeriu să facă un calcul şi să vadă ce impact are asupra societăţii Transal Urbis un tarif de 9,2 lei, pentru că am mers pe minim pentru ambele categorii. Sunt convins că va avea impact, şi va avea impact asupra noastră, a tuturor, dar încercăm şi varianta aceasta. Vom iniţia un proiect de hotărâre în şedinţa de Consiliu local din luna decembrie, pentru că acest proiect trebuie să stea în dezbatere publică 30 de zile, iar începând din ianuarie 2018 vom aplica acest tarif”, a spus Felix Borcean.

Primarul Caransebeşului a recunoscut că tariful practicat de Transal Urbis este mare, dar şi cel practicat de Aquacaraş este la fel de mare. „Eu sunt mulţumit de serviciile societăţii Transal Urbis, fiindcă oraşul este curat. Aş mai vrea să spun că, faţă de anul trecut, cantitatea de deşeuri selectate a crescut cu 800 la sută. Tot în acelaşi interval de timp, cantitatea de gunoi menajer a crescut cu 10 la sută. În curând vor apărea şi la noi pubele moderne, dar achiziţionarea acestora tot din banii societăţii Transal Urbis se va face”, a mai spus Felix Borcean.

Cosmin VLAD

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei