Administraţia pe înţelesul copiilor, la Prefectură

Administraţia pe înţelesul copiilor

Un grup de copii de la Liceul Teoretic Diaconovici Tietz din Reşiţa a fost primit luni la Palatul Administrativ. Micuţii au aflat chiar de la prefectul judeţului cu ce se mănâncă administraţia.

30 de copii de clasa întâi au fost oaspeţi la Prefectură în prima zi a săptămânii în care se desfăşoară programul Şcoala Altfel. Aceştia au avut ocazia să afle de la prefectul judeţului, Florenţa Albu, cu ce se ocupă instituţia pe care o conduce, ce înseamnă administraţia, de ce trebuie să respectăm legile şi că un bun cetăţean îşi cunoaşte atât drepturile, cât şi obligaţiile. „Am dorit să le vorbim copiilor, pe înțelesul lor, despre ce înseamnă Instituția Prefectului, cu ce se ocupă, ce lucrăm noi aici. Apoi, cu ajutorul unor jocuri şi ghicitori, au descoperit un pic şi Uniunea Europeană, cu statele membre. La final, le-am oferit câteva broşuri şi cărticele”, a precizat prefectul judeţului.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157665029081703″]

Instituţia îşi deschide porţile şi miercuri, 20 aprilie, când îi vor trece pragul elevii liceului din comuna Teregova. Acţiunea se derulează în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, dar sunt aşteptaţi şi oaspeţi din Timişoara. „Vor fi prezenţi reprezentanți ai Europe Direct din Timișoara, care le vor vorbi tinerilor despre ce ce înseamnă Uniunea Europeană, instituțiile europene sau cum pot să obțină un job într-unul din statele membre“, a mai spus Florenţa Albu.

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei