Administrația Torma face un pas important cu privire la gestionarea câinilor cu și fără stăpân din Moldova Nouă

administratia Torma caini

Consiliul Local Moldova Nouă a adoptat la sfârșitul lunii ianuarie o hotărâre ce prevede un regulament de gestionare a câinilor cu și fără stăpân din orașul de la malul Dunării.

Problema câinilor fără stăpân din Moldova Nouă a devenit un factor de interes pentru administrația publică locală din orașul de pe Clisura Dunării. Numărul mare de animale canine și înmulțirea lor a stat la baza analizei prezentate în forul legislativ al orașului de la malul Dunării în ultima ședință de consiliu local.

Cum administrația Torma a conștientizat acest real pericol ce-l pot reprezenta câinii fără stăpân și consecințele generate în timp, încă de la anul trecut au fost luate măsuri. În acest sens, în orașul Moldova Nouă au avut loc deja anul trecut două campanii de sterilizare a patrupedelor.

Conștient de faptul că pentru a stopa înmulțirea animalelor fără stăpân trebuie intreprinse acțiuni mai concertate și în temei legal, primarul Torma a inițiat un proiect de hotărâre privind adoptarea unui regulament de gestionare câinilor cu și fără stăpân. Documentul, propus spre dezbatere, prevede un regulament concret și coerent pentru managementul populației canine de pe raza orașului Moldova Nouă.

După cum bine știți, anul trecut am fost parteneri la două campanii de sterilizare organizate de către o asociație de profil, însă am constatat că nu este suficient pentru a stopa acest fenomen de înmulțire a populației canine. Cum la nivelul administrației locale exista niciun act administrativ adoptat în acest sens, am decis să inițiez acest regulament de gestionare a câinilor cu și fără stăpân. Documentul a trecut și prin filtrul câtorva ONG-uri de profil și am ținut să facem asta pentru a nu intra în contradicție cu iubitorii de animale”, a declarat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Proiectul de hotărâre propus spre dezbatere a fost aprobat în unanimitate de către aleșii locali ai orașului de la malul Dunării.

Pasul următor al acestui demers complex va fi o campanie de conștientizare în rândul cetățenilor orașului Moldova Nouă, dar și localităților din Clisura Dunării.

În perioada imediat următoare, vom demara o amplă acțiune de popularizare a măsurilor adoptate astăzi în Consiliul Local. Sper ca, atât iubitorii de animale, cât și deținătorii de patrupede să conștientizeze măsurile luate și încet, încet să punem lucrurile la punct. Intenționăm ca în cursul acestui an să amenajăm și un adăpost pentru câinii fără stăpân ce îi vom aduna de pe străzile orașului. Ecarisajul se va face, cel mai probabil, de o firmă specializată”, a mai spus edilul șef al orașului de la malul Dunării, Adrian Torma.

Regulamentul prevede acțiuni clare și concise din domeniu, iar nerespectarea acestor măsuri vor atrage după sine și sancțiuni din partea administrației de la malul Dunării.

Documentul poate fi vizualizat pe site-ul Primăriei Moldova Nouă, sau apăsând clic AICI .

 

John GAVRILESCU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei