ADRIAN TORMA: „Am rămas consternat de lipsa de bun-simț și buna creștere a unor cetățeni!”

Torma curatenie

În contextul problemelor apărute în orașul de la malul Dunării cu privire la gestionarea deșeurilor menajere de pe raza orașului și din dorința de a găsi o soluție cât mai avantajoasă pentru locuitorii urbei, primarul Adrian Torma a făcut o vizită inopinată în teren pentru a vedea comportamentul cetățenilor din Orașul Nou.

Colectarea gunoaielor municipale din orașul de pe Clisura Dunării suferă datorită modului în care operatorul de salubritate prestează aceste servicii. Pe deoparte, utilajele învechite precum și containerele de colectare nu mai fac față cerințelor actuale. Pentru a îmbunătăți aceste servicii, operatorul spune că ar fi necesară o mărire a prețului, fapt ce nu este agreat de către administrația locală din Moldova Nouă. Pe de altă parte, în orașul de la malul Dunării, colectarea nu se face selectiv, aspect ce duce la o creștere considerabilă a prețului datorită taxei de depozitare la deponeele conforme.

Din dorința de a avea un oraș cât mai curat, primarul de pe Clisura Dunării, Adrian Torma, a făcut săptămâna trecută o vizită instantanee în cartierul Orașul Nou. Pe lângă aspectele arătate mai sus, edilul intenționează și o igienizare ca la carte făcută de către Serviciul de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Moldova Nouă, iar după această etapă cetățenii să păstreze curățenia printr-un comportament civic adecvat.

Realitatea constatată de edilul Torma în timpul vizitei, i-a lăsat acestuia un gust amar. „Am rămas consternat de lipsa de bun-simț și buna creștere a unor cetățeni. Este foarte ușor să dăm vina pe vecini când de fapt toți suntem vinovați pentru modul jalnic în care arată orașul din punctul de vedere al curățeniei.”

Pe parcursul vizitei în teren, primarul i-a surprins pe câțiva cetățeni ce aruncau nestingheriți tot felul de gunoaie menajere în locuri nepermise. De la supa cu tăieței aruncată pe geam, la depozitarea în parcare a resturilor provenite din curățarea unei teracote, până la golirea unui butoi de varză pe zona cu spațiu verde, sunt doar câteva dintre aspectele constatate de către edil.

Din poziția de Primar eu pot sa vreau sa transformăm orașul într-o oază de curățenie, dar fără ca toți cetățenii să simtă această responsabilitate nu o să reușim”, este concluzia primarului Torma.

După această vizită care l-a nemulțumit pe edilul Torma, acesta este decis ca pe viitor să demareze o campanie de conștientizare și informare a celor care nu respectă normele de conduită civică. Primarul îi avertizează pe cei care nu respecta aceste reguli că vor fi amendați de către Poliția Locală în cazul în care, după această campanie, vor mai depozita deșeurile menajere în locuri nepermise.

Primăria, împreună cu Poliția Locală, va începe o campanie de conștientizare, informare si amendare acolo unde este nevoie, a cetățenilor care nu înțeleg ca pe lângă drepturi avem și obligații. În viitor voi posta pe facebook toate pozele unde consider că cetățenii își bat joc de domeniul public. În locul cuvântului nesimțire aș fi putut folosi expresia «lipsă de bun simț », dar din păcate asta e realitatea şi nu avem de ce să fugim de ea” , mai declară edilul șef al orașului din Clisura Dunării, Adrian Torma.

Chiar dacă vizita l-a suprins neplăcut și edilul a folosit cuvinte dure la adresa celor care își bat joc de domeniul public, primarul Torma crede că într-un final demersul său va fi încununat de succes și aceste probleme vor fi de domeniul trecutului în viitorul apropiat. „Totuşi, am încredere ca vom înțelege ideea că doar împreuna vom putea face din Moldova Noua un oraș curat!

 

John GAVRILESCU

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei