Ești pensionar? Ai dreptul la un bilet într-o stațiune balneoclimaterică!

modelmic

Fiecare pensionar din Caraș-Severin poate depune la sediul Casei Județene de Pensii, o solicitare pentru eliberarea unui bilet într-o stațiune balneoclimaterică din țară.

a începutul fiecărui an, după stabilirea bugetului asigurărilor sociale, Ministerul Muncii organizează o licitație care va stabili numărul de bilete disponibile în întreaga țară pentru anul respectiv și stațiunile dispuse să cazeze și să trateze pensionarii“ – a declarat în direct la Reper 24 live, Dorin Brăilă, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Caraș-Severin.

La sediul instituției din Reșița se depun în această perioadă cererile pentru eliberarea unui bilet de tratament, cereri care vor fi înscrise într-un program informatic. În funcție de cuantumul pensiei și data accesării ultimului bilet prin Casa de Pensii, se stabilește un punctaj, care va sta la baza distribuirii biletelor pentru anul respectiv. „Totul este transparent și beneficiarii pot vedea atât numărul locurilor alocate de Casa Națională de Pensii, cât și stațiunile în care se eliberează bilete. De regulă sunt cam 19 serii în fiecare an. Îi rog pe cei care vin să-și depună cereri să opteze pentru întreaga perioadă a anului, pentru a le crește șansele de a obține un bilet subvenționat“ – a mai precizat Dorin Brăilă.

Costul unui astfel de bilet într-o stațiune balneoclimaterică, este stabilit la 60% din valoarea pensiei solicitantului, diferența fiind suportată de stat.

Puteți urmări aici întreaga emisiune cu directorul Dorin Brăilă:

Sursă foto: monitorulneamt.ro

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei