Ai grijă ce îți dorești! „Pentru noi este o sarcină foarte mare”, explică primarul Ioan Popa!

modelmic

Proiectele de reabilitare termică a blocurilor din municipiul Reșița revin în actualitate.

Primarul Ioan Popa a insistat foarte mult în trecut ca locatarii și președinții asociaților de blocuri să se implice în depunerea de proiecte pentru atragerea de fonduri europene pentru creșterea eficienței energetice a blocurilor, iar spre surprinderea sa, apelul său se pare că a avut efect, venind mai multe solicitări decât s-ar fi așteptat.

La început am tras foarte tare de aceste proiecte cu blocurile și am fost și apostrofat că ne-au picat proiectele. De ce nu mi le mai doresc eu foarte mult acum? Deoarece contribuția noastră, a Primăriei, este foarte mare. Odată suportăm un 25%, noi Primăria, și mai suportăm și că îi credităm pe cetățeni pe cinci ani încă vreo 20%. Deci pentru noi este o sarcină foarte mare. Se pare că o să avem undeva la 30 de scări de bloc cu 10 etaje pe finanțări cu fonduri europene”, a precizat la finalul ședinței Consiliului Local de ieri primarul Ioan Popa, după ce consilierii locali au votat în unanimitate o serie întreagă de hotărâri privind aprobarea cheltuielilor legate de proiecte de creștere a eficienței energetice a unor blocuri de locuințe de pe strada Horea din Reșița.

Toate proiectele au fost adoptate fără nici o obiecție, singurul care a intervenit fiind liberalul Hadrian Popescu, care a ținut să îi mulțumească directorului de la Proiecte Europene, Grațian Dobre, precum și echipei conduse de aceasta, pentru toată munca depusă în realizarea acestor proiecte. „Acolo chiar se muncește”, a precizat Popescu, afirmație care i-a stârnit însă nemulțumirea secretarului municipiului Reșița, Lucian Bucur, care a ținut să atragă atenția că pentru ca acele proiecte să ajungă pe masa consilierilor s-a lucrat mai mult și la Direcția Juridică.

Karina TINCUL


Daca ați fost martorii unui eveniment sau ai unei situații neobișnuite care ar putea deveni subiect de știre, contactați-ne la redactie@reper24.ro, pe contul nostru de Facebook sau pe WhatsApp la nr. 0747 081 224


Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    „La început am tras foarte tare … nu mi le mai doresc” a precizat … primarul Ioan Popa
    Uite popa… nu e popa
    Consecvent, hotărât, serios, nu? :)

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei