„Ajută-ne să te salvăm“ – proiect transfrontalier lansat de Ziua Protecției Civile Române

aa
Sala de ședințe „Sorin Frunzăverde“ a Consiliului Județean Caraș Severin a găzduit vineri, lansarea unui proiect transfrontalier România Serbia a cărui valoare este de aproape un milion și jumătate de euro. Proiectul a fost Implementat de către Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu ADI Vest Timișoara, ISU Semenic Caraș-Severin și primăria din Vârșeț Serbia.
„Ajută-ne să te salvăm“ o campanie de informare a populației, parte integrantă a proiectului, este menită să conștientizeze populația de pe cele două maluri ale Dunării cu privire la măsurile ce trebuie luate în cazul a 5 pericole care se pot produce: inundații, incendii, furtună, ger și viscol și cutremure.

Managerul de proiect Crtistian Bîtea – director executiv în cadrul Consiliului Județean Caraș Severin, explică: „Am lansat astăzi campania de informare a populației din cadrul proiectului. Am identificat această necesitate de informare a locuitorilor încă de când am scris cererea de finanțare. Am constatat că persoanele sunt puțin informate, în special în mediul rural, despre dezastrele care pot apărea și despre ce trebuie făcut în asemenea situații“

ss
Campania se va derula până în luna iunie a anului viitor și se adresează unui număr de aproximativ 120 de mii de locuitori din Caraș-Severin și Timiș din România și din Banatul Istoric-Serbia. Ivana Varga, angajată a Primăriei Vârșeț, manager de proiect a afirmat: „Este un proiect deosebit de important pentru orașul Vârșeț, pentru că vom reuși să creștem capacitatea de intervenție a instituțiilor și organizațiilor care lucrează în domeniul protecției civile. Campania Ajută-ne să te salvăm se referă la educarea și reacția populației în situații de urgență. Prin acest proiect s-au cumpărat două mașini de pompieri pentru orașul Vârșeț, am făcut și un centru de informare pentru situații de urgență, care a fost dotat practic, cu tot ce aveam nevoie“.

La întâlnirea de astăzi au mai fost prezenți Silviu Hurduzeu președintele Consiliului Județean Caraș Severin – lider de proiect, Dan Stan – secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne, reprezentanți ai părților implicate. Se speră o creștere cu cel puțin 10 procente a gradului de conștientizare a populației cu privire la măsurile ce trebuie adoptate în caz de catastrofe naturale.

Dan AGACHE

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei