Al 12-lea jucător al rossonerilor (suporterii) nu a reuşit să facă faţă celui de-al 12-lea jucător al rapidiştilor (arbitrii)! Reşiţa, la prima înfrângere pe teren propriu

modelmic

Meciul, contând pentru etapa cu nr. 5 a Ligii a II-a, împotriva celor de la Rapid Bucureşti, a însemnat o prezenţă record în tribunele stadionului „Mircea Chivu”, aproximativ 8500 de spectatori venind să-şi susţină favoriţii. Alături de galeria rossoneră au fost prezenţi şi membri ai galeriilor Rapidului şi Politehnicii Timişoara, aproape 350 de fani susţinând echipa oaspete.

Partida a debutat într-un echilibru perfect, ambele echipe având ocazii de a marca, prima ocazie aparţinând echipei noastre, prin Daniel Ene. În minutul 18, după un atac prelungit la reşiţenilor, mingea ajunge pe partea dreaptă la Flavius Vlădia careşutează spre colţul lung al porţii apărate de Alexandru Tătaru, mingea lovind bara transversală, după care Ionuţ Voicu o trimite cu capul în corner. Este faza premergătoare golului reşiţean: Daniel Vădrariu execută impecabil lovitura de la colţul terenului, mingea fiind reluată fără preluare de către Marco Ehmann în plasa portarului giuleştean. Era minutul 19 al meciului.

DSC_3105 DSC_3107 DSC_3137 DSC_3144 DSC_3165

Rapidiştii revin în joc, căutând golul egalizator, dar reşiţenii răspund cu o bună posesie a balonului. În minutul 25, după un contraatac al lui Melchior Labeau, acesta este flancat de Flavius Vlădia şi Marco Ehmann, ultimul faultându-l. Centralul a considerat că este un fault în postură de ultim apărător, deşi nu era aşa, şi i-a acordat cartonaşul roşu, iniţial, lui Flavius Vlădia, iar după ce s-a consultat cu arbitrul de margine şi cel de rezervă, i-a acordat cartonaşul roşu lui Marco Ehmann. De altfel, trebuie menţionat faptul că orice fault al reşiţenilor era tratat în mod diferit faţă de acelaşi tip de fault făcut de rapidişti, rossonerii fiind penalizaţi cu cartonaşe galbene, iar împotriva oaspeţiilor nici măcar nu se fluiera fault, nicidecum să fie atenţionaţi cu cartonaşe galbene.

Eliminarea jucătorului reşiţean a schimbat tactica iniţială a lui Leo Doană, din minutul 25 echipa s-a retras, bazându-se pe contraatacuri. Presiunea echipei rapidiste s-a concretizat în minutul 40, când Sandro Djuric a înscris golul egalizator.

În repriza a doua rososonerii au respectat indicaţiile lui Leo Doană, reuşind să menţină rezultatul de egalitate şi să contraatace de fiecare dată când au avut posibilitatea. Din păcate, în minutul 88, oaspeţii au reuşit golul victoriei prin Matias Roskopf.

Echipa noastră a trecut pe lângă un rezultat de egalitate, de altfel binemeritat, în minutul 94 când, după o centrare a lui Cristian Poiană, Marius Coman a trimis mingea cu capul, de la aproximativ 11 m, în bara din stânga  porţii lui Alexandru Tătaru.

În urma acestui rezultat Reşiţa rămâne cu 7 puncte. Următoarea etapă, a VI-a, vine cu o deplasare pe terenul celor de la Chiajna, sâmbătă 7 septembrie, pentru meciul cu Concordia, de la ora 11,00.

DSC_3179 DSC_3187 DSC_3193 DSC_3199 DSC_3200 DSC_3232 DSC_3269 DSC_3282

După meci, antrenorul echipei noastre, Leontin Doană, a declarat: „Vreau să felicit adversarul pentru victorie, în special pe Daniel (n.r. Pancu). Le doresc multă baftă în continuare. Îmi felicit băieţii mei pentru atitudine, dăruire. Din punctul meu de vedere, echilibrul s-a rupt în minutul 25, când jucătorul meu, Ehmann a primit cartonaşul roşu. Din acel moments-a jucatîntr-o singură direcţie. Am jucat cu un singur vârf, l-am retras pe Poiană în linia de mijloc, am jucat un 4-4-1, dându-i adversarului posibilitatea să vină peste noi. Din acel moment noi ne-am apărat şi am sperat că,pe contraatac să putem înscriem, ceea ce nu am reuşit în minutul 94, la acea bară a lui Coman. După părerea mea, un rezultat de egalitate era echitabil.Nu comentez arbitrajul, cum a spus şi Daniel, mă gândesc la ce am de făcut în continuare şi lăsăm să judece altcineva arbitrajul, pentru că nu este de competenţa noastră, a antrenorilor, să-i judecăm. Ei îşi fac treaba, poate voit, nevoit, problema dânşilor. Eu doresc să pregătesc echipa în continuare şi să luăm meci de meci în parte şi să jucăm la victorie. Vreau să mulţumesc şi spectatorilor pentru sprijinul acordat. Ne-am amintit de anii 1997 – 1998 când eu şi Daniel eram adversari pe teren. Chiar astăzi, de dimineaţă, m-am uitat la cel meci şi mi-am amintit de el cu mare plăcere. Îmi face mare plăcere să ne reîntâlnim ca  adversari din postura de antrenori. Multă baftă în continuare!”. 

DSC_3305

CSM Reşiţa: Zimmermann – Banac, Ehmann, Vlădia, Vădrariu – Cristea, Poiană,Dat(min. 89, Rus) – Săulescu(min. 74, Velici) şiEne(min. 53, Coman); pe banca de rezerve au luat loc şi Horvath, Acka, Manea şiCioablă.

 

Miruna MIHANCEA

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei