Aladdin, din lampa fermecată, direct pe scena Teatrului de Vest Reșița! Avanpremiera, vineri, de la ora 10:00!

modelmic

Regizorul Traian Savinescu și scenografa aparține Oana Cernea vor pune în scenă povestea pentru copii „Aladdin”, după celebrele povestiri din Orientul Mijlociu si sudul Asiei cunoscute ca “1001 de nopți”. Avanpremiera spectacolului muzical va avea loc mâine, de la ora 10:00 în sala Teatrului de Vest de la Palatul Cultural din Reșița. Fost tenor de operă, Traian Savinescu s-a remarcat ca regizor de operă și de teatru, iar propunerea managerului Teatrului de Vest din Reșița, Florin Ionescu, care afirmă că nu l-a cunoscut personal pe autorul adaptării basmului Aladdin, a venit după vizionarea unor trailere și desigur, portofoliul regizoral al lui Savinescu.

Regizorul declară că folosește mi multă proiecție decât deobicei, pentru că nu a dorit să realizeze decoruri care sunt dificil de transportat. Un alt accent pus de regizor pentru Aladdin este partea muzicală a spectacolului, fiind folosită muzică autentică, arhaică, din zona arabă, ca de altfel, puțină butaforie și obiecte autentice care să le permită actorilor să aibe o relație materială cu tot ceea se întâmplă în piesa amintită. „Dinamica, spațialitatea spectacolului vor avea un impact puternic asupra spectatorilor și nu mă refer doar la copii, ci și la adulții care vor urmări spectacolul”, a declarat regizorul piesei de teatru Aladdin, Traian Savinescu.

Actorul Teatrului de Vest din Reșița, Florin Ruicu – „Duhul” din lampa lui Aladdin, consideră că „scopul muncii depuse de actori, regizor și scenograf a fost atins iar regizorul Savinescu a reușit să sudeze trupa, să scoată piesa la o oră iar pe plan local acest spectacol va fi o adevărată sărbătoare. Spectacolul este organic, foarte bine țesut, este mega-spectaculos iar eu nădăjduiesc că dacă ne va ieși tot ceea ce ne-am propus Aladdin poate fi ceva fabulos. Să-l rulăm și să-l ducem la nivelul la care să ne putem prezenta cu acest spectacol la nivelul participării unui festival – concurs național”. Managerul Florin Ionescu a mai afirmat în legătură cu adaptarea poveștii lui Aladdin că pariază pe acest spectacol iar sub bagheta aceluiași regizor Savinescu, ar putea fi prezent în viitor la Festivalul Teatrului Gong și la Festivalul Teatrului de Copii „Anton Pann” din Râmnicu-Vâlcea.

Din distribuție fac parte actorii:

Raul Lăzărescu, Raul Bastean, Camelia Ghinea, Marius Tudor, Andrada Samoilă, Florin Ibrași, Florin Ruicu, Ana-Maria Cizler și Sorin Fruntelată.

Vă reamintim, avanpremiera va avea loc, mâine, 17 mai 2019, de la ora 10:00, la TEATRUL DE VEST REȘIȚA.

Diana RADU

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei